Vieux Nice Gamlebyen

Gamlebyen i Nice – Vieux Nice

Området mellom Slottshøyden og sentrum er det som utgjør gamlebyen i Nice. Vieux Nice, som gamlebyen kalles lokalt, er et stort urørt område som er bevart siden 1600-tallet. De fargerike husene kombinert med de trange smugene gjør gamlebyen i Nice til et must! Se våre beste tips til hva du bør få med deg i gamlebyen i Nice.

Bestill reise til Nice og Den franske riviera >>

Les flere reisetips

Marked i Nice Marked i Nice, Cours Saleya

Det første og beste du kan gjøre i gamlebyen i Nice, er å tillate deg å gå deg bort. Spaser i skjeve smug, se opp på klærne som henger i tørkeområdet mellom husene, smett inn i en av de små butikkene, slå deg til ro med en kaffe på et pittoresk uteservering og nyt synet av hverdagslivet som er rundt deg.

Marked i gamlebyen, Nice

Hvis du liker å gjøre kupp på et marked i løpet av ferien, vil Cours Saleya i Nice' gamle deler ikke skuffe deg. Cours Saleya er et gigantisk marked, delt i fire, som finner sted i løpet av sommeren. På Cours Saleya slåss det fargerike blomsterhavet mot friske grønnsaker, mat og frukt. På mandager er det også loppemarked her. Nesten hver lørdag tilbys et annet marked rundt Cours Saleya, nærmere bestemt på Place du Palais de Justice. Temaet veksler mellom bokmarked, håndverksmarked og postkortmarked.

Gamlebyen Nice Nice, Gamlebyen

Palais de Justice

På torget Palais de Justice finner du små restauranter og kafeer, hvor du kan sette deg ned for å hvile føttene og se på folk. Palais de Justice-torget har navnet etter domstolbygningen med samme navn, som også ligger på torget. Palais de Justice ble bygget for Nice-domstolen i 1880.

Hvorfor bør du besøke torget Palais de Justice i løpet av ferien i Nice? Vel, det er en nydelig møteplass, omgitt av vakre ting å se på. På torget står en mektig fontene, trappene til tinghuset er ofte fulle av mennesker, og bygningene rundt torget er bygget i nydelig nyklassisk arkitektur.

Nice Katedral

Katedralen i Nice, eller Cathédrale Sainte-Réparate de Nice som det heter på fransk, er en arkitektonisk skjønnhet i barokkstil. Katedralen i Nice ble bygget fra 1650 til 1699 og ligger midt i gamlebyen. Katedralen er den eldste kirken i Nice. Allerede på 1200-tallet var det en kirke på dette stedet, som senere ble selve grunnen for den vi ser i dag. Bygningen er toppet av en kirkeklokke fra 1800-tallet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.