Fakta – Dubai

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk, engelsk

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

Pris for en middag er ca. 200 kr pr. person. Alkohol kan ikke kjøpes i vanlige butikker og serveres kun i hotellenes barer og restauranter. En flaske øl på restaurant koster ca. 80 kr og en flaske vin ca. 500 kr.

Transport t/r hotell:
  • Fra Dubai Airport til hotellene tar det ca. 30-60 minutter. Det er meget strenge regler parkering av busser, minibusser og biler på Dubais flyplass. På grunn av dette kan ventetiden inne på flyplassen bli ca. 30-60 min. Dette fordi bussene ikke får komme inn til terminalen før alle gjestene har forlatt bagasjeområdet.
  • Trafikken på flyplassen påvirker også ventetiden. Nyttårshelgen (31.12 til 1.1) kan transporten ta opptil 1 time mer enn vanlig pga. ulike arrangement. Transporten er vanligvis uten Apollos personale.
Strender:

Dubai har fantastiske strender med krystallklart vann og god plass. Vanlig badetøy brukes; det er forbudt å bade toppløs. Samtlige bassenger har temperaturkontroll, noe som gjør at de alltid er herlig avkjølende.

Uteliv:
  • Dubai har shoppingmuligheter som få andre byer, med sine enorme shoppingsentre, med den iranske bydelen og de spennende krydder- og gullbasarene (Spice souq og Gold souq). Her kan du med fordel handle tepper, gull, krydder, klær, sko, barneklær, solbriller, sportsklær og elektronikk (ingen moms).
  • Utvalget av utesteder er stort, både når det gjelder puber, diskoteker, nattklubber og barer, med svært liberale åpningstider.
Offentlig kommunikasjon:
  • Fra noen hotell er det gratis transport til Dubai sentrum og til stranden. I tillegg er det taxier som står ved alle shoppingsenter og hotell. Taxi er meget billig i Dubai.
  • Veiene i Dubai er ofte store med mange kjørefelt og stor trafikk. Det er derfor vanskelig å gå rundt i Dubai og mange steder er det kun mulig å komme seg rundt med kollektivtransport eller taxi.
Aktiviteter:

Vannsport flere steder på strendene, og flere golfbaner med ypperlig standard. Tennisbaner på de fleste hotellene. Innendørs slalåmbakke og skøytebane.

Nyttig informasjon:

Depositum
De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol
Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) Noen dager i løpet av året er det forbudt å selge og servere alkohol.

Ramadan
Under Ramadan vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for Ramadan:
24. april 2020 13. april 2021 3. april 2022

Skikk og bruk
I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I utgangspunktet er det for øvrig ingen regler for klesdrakten, men man bør dekke til skuldre og knær.

For øvrig
Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

I Dubai er det store trafikkerte veier med mange kjørefelt. Dette gjør det vanskelig å spasere rundt i byen og oftest er det kun mulig å bevege seg rundt ved hjelp av kollektivtrafikk eller taxi.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.