Barn på stranda i Dubai

Derfor vil barna elske Dubai

Barn lar seg begeistre av alt som er størst, best, høyest og raskest, og en reise til Dubai skaper minner for livet. 

Dubai har et saftig skrytepotensiale for små globetrottere som gleder seg til å fortelle kompisene om ferieopplevelsene når de kommer hjem. De siste par årene har emiratet rustet seg opp med splitter nye fornøyelsesparker, og seiler opp som en familiedestinasjon å regne med der vannparker og spennende berg og dalbaner setter en ny standard for tilrettelagt moro. Hotellene omfavner også eventyrlystne familier og sørger for en behagelig setting for små og store. Deilige sandstrender, lekre basseng, garantert vintersol og nydelig (og barnevennlig) mat venter dere i en trygg ramme. 

Bestill reise til Dubai >>

Se flere reisetips


 

Dubai Waterpark Dubai Waterpark

Badeland i særklasse 

Når Dubai bygger badeland, nøyer de seg ikke med en håndfull sklier. Både Atlantis Aquaventure og Wild Wadi byr på en dag med plaskende moro og kiling i magen, både for små og store. Dubais badeland ligger i tilknytning til to av byens aller beste hotell, Atlantis The Palm og Jumeirah Beach Hotel, og standarden er deretter. 

På Aquaventure får spesielt de største barna kjørt seg i Atlantean zipline, fritt fall i Poseidon’s Revenge og undersjøiske tunneler, mens Wild Wadi byr på sklier med tornadoeffekt i Tantrum Alley og i Jumeirah Sceirah kiler det skikkelig i magen når du rutsjer nedover i 80 km/t! De minste barna kan kose seg i lange elveløp og andre installasjoner som er tilpasset deres behov for stimuli uten at det blir for vått eller for skummelt. 
Inngangsbilletten koster omtrent det samme i begge badeland. 

Ørkensafari i Dubai Ørkensafari i Dubai

Full fart på ørkensafari 

Har du barn over tre år, er en ørkensafari en spennende måte å bli kjent med Dubais terracottafargede ørken. Potente firehjulstrekkere henter deg på hotellet, og frakter deg ut i bølgende sanddynene som omkranser byen. Du begynner å ane alvoret når sjåføren stopper der asfalten slutter, og slipper ut halvparten av luften i dekkene. 

–Er dere klare? Jaaaa, roper barna! Så begynner en halvtimes adrenalinkick som kulminerer i den vakreste solnedgangen over sanddynene. Bobler til de voksne, brus til barna. Og mens solen senker seg kan man ri på kameler, eller bare klappe litt på dem, og kjenne hvordan ørkenlandskapet forfører. 

Candylicious i Dubai Candylicious gir deg følelsen av å vandre rett inn i Willy Wonkas søte univers. 

Verdens største godteributikk 

Candylicious er et mekka for alle som liker sjokolade, smågodt, drops, bruspulver og kjærlighet på pinne. Butikken minner om Willy Wonkas elleville godteriunivers, og ligger i Dubai Mall som er et av verdens største kjøpesentre. Lar du barna få en halvtime her, får du umiddelbart status som verdens kuleste mamma eller pappa.

 

Dubai Parks and Resorts – tre parker i én!

Det finnes fornøyelsesparker, også finnes det fornøyelsesparker i Dubai. Her finner du tre ulike temaparker pluss en vannpark på et område som dekker 420 fotballbaner. Det er mye moro på ett sted, og mesteparten er innendørs slik at du slipper å bekymre deg for varmen. Legoland Dubai, Legoland badeland, Motiongate Dubai og Bollywood Parks Dubai åpnet dørene for publikum i 2016, og noe av det beste med anlegget er at du trygt kan ta med deg barn i ulik alder, for alle finner noe de vil elske.

IMG Worlds of Adventures IMG Worlds of Adventures

Innendørs moro

IMG Worlds of Adventures er en splitter ny, innendørs fornøyelsespark – verdens største i sitt slag, så klart! Her er temperaturen alltid behagelig, og du beveger deg mellom fire episke områder, alle spekket med berg og dalbaner og spennende opplevelser. Marvelsonen, Cartoon Networksonen, The Lost Valley og IMG Boulevard har noe for alle aldre. The Lost Valley er spesielt imponerende med sytti robotiserte dinosaurer og The Velociraptor som er en berg og dalbane med fantastisk utsikt over ørkenen.

De minste barna vil storkose seg med tegnefilmhelter fra Finn og Jake, LazyTown, Gumball og Ben10 i Cartoon Networksonen, og i Marvelsonen risikerer selv voksne menn å få en tåre i øyet når de opplever barndomsheltene Hulken, Spiderman, Captain America og Iron Man i et interaktivt miljø. Dubai gjør ingenting halvveis, så her er det duket for en actionfylt dag!

Mat som barna elsker I Dubai er det et stort utvalg av mat som barna elsker

Mat for små ganer 

Å reise med små barn kan by på utfordringer i matveien, og det siste du ønsker på ferie er masete måltider. I Dubai finner du vestlig mat både på hotellene, i fornøyelsesparkene og på restaurant, i tillegg til lokal mat fra Midtøsten. Det betyr at du kan nyte en deilig mezze med mykt pitabrød, fyldig hummus (kikertdip) og silkemyk mutabal (auberginekrem), mens barna kan velge sine favoritter blant pizza, kyllingnuggets og pasta. En ekstra bonus i Dubai er alle de deilige, ferskpressede juicene du får kjøpt overalt. Disse elsker barna! Dubai er også en drømmedestinasjon for alle barn som elsker is, og voksne som har sansen for gourmet-is. Iskrem i verdensklasse får du blant annet på Morelli’s Gelato i Dubai Mall og JBR Marina, og på Scoopi Cafe i Jumeirah Beach Road. 

Dubai Malls Akvarium Opplev en fantastisk undervannsverden på Dubai Malls Akvarium

Akvariet i Dubai Mall 

Små barn blir fort lei av kjøpesentre, og etter prøverom nummer to har som regel futten gått ut av de minste shopperne. På Dubai Mall kan du supplere shoppingen med et heftig undervannsunivers der dere får nære møter med haier og sjøstjerner. Barna lar seg umiddelbart fascinere av den store akvarieveggen som kan oppleves gratis, eller du kan kjøpe inngangsbillett til undervannstunnelen og et stort, tilhørende undervanns-zoo. Her finner du over 33.000 dyrearter, og mange kan oppleves på nært hold. Sjøstjernene kan du til og med ta på. Her stortrives barn i alle aldre!


Tips og inspirasjon

Finn din neste vinterfavoritt.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Varmeguide

I varmeguiden finner du det perfekte reisemålet etter hvor i verden det er varmt per måned. Få inspirasjon til når og hvor hvor du bør reise!

Se varmeguiden her

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Mauritius, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise