Palm Jumeirah

Topp fem severdigheter i Dubai

Om du ferierer i Dubai for først gang, sørg for å se noen av emiratets mest berømte severdigheter. Ikoniske landmerker som Burj Khalifa og Burj al Arab er nesten et must på en reise til Dubai! Tross det moderne bybildet finnes det også en historie å oppdage, blant annet på Dubai Museum.

Bestill reise til Dubai >> 

Reisetips til Dubai

Fonteneshow i Dubai

Burj Khalifa

Verdens høyeste bygning finner du i Dubai og den heter Burj Khalifa. Burj betyr tårn og det er nettopp hva dette er med sine imponerende 828 meters høyde. En heis fører deg opp til 124de etasje på under ett minutt og her oppe kan du beskue den fantastiske utsikten over hele Dubai. Det sies at du på en klar dag kan se denne bygningen fra Abu Dhabi som ligger tolv mil unna. 

Foran Burj Khalifa ligger verdens største håndlagde fontene ”Dubai fountain”. Dette mektige fonteneshow spilles hver halvtime og har er komponert til musikk som endres fra gang til gang. Fontenene spruter vann opp til 150 meter høyt. Et imponerende show, spesielt på kveldstid.

Burj Al Arab

Ta turen til det som kalles verdens eneste 7-stjerners hotell – Burj Al Arab! Det står på en egen liten kunstig øy og er også et av verdens høyeste hotell med sine 321 meter over havet. Den er bygd som et seil på en tradisjonell arabisk båt, en dhow.

Alt som ser ut som gull inne i dette unike hotellet er også 24 karats gull! Du får nøye deg med å fotografere hotellet fra den offentlige stranden som ligger like ved, for inn kommer du ikke uten en reservasjon. Du kan dog kjøpe en luksuriøs lunsj eller "High Tea" som kan inntas i ulike restauranter. 

Burj Al Arab i Dubai

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah er en spektakulær kunstig øy i Dubai som virkelig er verd et besøk på ferien i Dubai! Øya er formet som en palme og består av en trestamme med 17 palmeblader, alt omringet av tre lange, smale øyer for å beskytte treet mot havets bølger. Å bo her er veldig eksklusivt og dyrt – de første innbyggerne flyttet inn i 2006 og måtte betale en klekkelig sum for bostedene. Her er det også en del luksushotell, og helt ytterst tårner Atlantis The Palm med sine 1 539 rom. Hotellets dyreste suite koster over 200 000 kroner natten.

Åpen moské

Jumeirah-moskéen er en meget imponerende bygning som du kan besøke i løpet av ferien din i Dubai, ettersom også ikke-muslimer er velkommen hit. Du kan se deg om på egen hånd eller bli med på en guidet tur og få høre mer om islam (koster ca. 10 AED). Tenk på å kle deg slik at armer, bein og skuldre er tildekket. Kvinner skal helst ha tildekket hode. Moskéen er åpen tirsdager, torsdager og søndager kl. 10.00–11.00. Moskéen ligger på Jumeirah Beach Road.

Historiske Dubai

Dubais museum ligger inne i Al Fahidi Fort. Fortet ble bygd i år 1787 og sies å være den eldste bygningen i Dubai. Fortet ble bygd for å beskytte Dubai mot angrep fra land. I perioder har det også vært regjeringens hovedkvarter og dessuten fungert som ammunisjonslager og fengsel. I dag er det et museum som viser en mengde lokale antikviteter men også gjenstander fra andre land i Asia og Afrika, som Dubai har bedrevet handel med gjennom tidene. Her kan du også se noen utstillinger som viser hvordan folket i Dubai levde før de fant olje.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.