Shopping i Dubai

Shopping i Dubai

Dubai er en hver seriøs shoppers drøm. Utvalget er rett og slett makeløst – her finner du alt. I denne byen shopper du enten i enorme shoppingsenter, eller tar turen til en av de karakteristiske og fargerike soukene for å oppleve en annen, og tradisjonell side av Dubai.

Bestill reise til Dubai >> 

Reisetips til Dubai

Souk Al Bahar i Dubai

Gigantiske shoppingsenter

Dubai Mall er verdens største shoppingsenter. Her er det over 1 200 forretninger og store kjeder som Zara og Vero Moda blandes med eksklusive butikker som Dior, Louis Vuitton og Gucci. Å shoppe her er en fryd – alt finner du jo her! Blir du lei og sulten er det bare å slå seg ned på en av de over 150 matserveringene, gå innom en hockey rink, velge en film i en av de 22 kinosalene og drømme deg bort foran ett av verdens største akvarium. Dubai Mall ligger rett ved siden av Burj Khalifa. 

Mall of the Emirates og mye mer

Mall of the Emirates er Dubais kanskje mest berømte shopping-senter som rommer over 500 butikker, 85 restauranter og mange kaféer. Foruten å shoppe kan du bowle, spelle biljard og kjøre minibil. I Mall of the Emirates ligger også to femstjerners hotell og den kjente innendørs skibakken Ski Dubai. Pass på å kjør ski etter en herlig shoppingdag!

Shop i et av de mest elegante kjøpetempelene i Dubai. Wafi City er inspirert av Egypt og her er det omtrent 200 forretninger. Selvsagt er det også restauranter her og under bakkeplan har man over to etasjer gjenskapt en tradisjonell arabisk souk. Innendørs er det en gangvei til Raffles Hotel. 

Deira City Center

Deira City Center er et av de mest populære shoppingsentrene i Emiratene. Her ligger et hundretalls butikker med mange velkjente internasjonale merker. Hit kan du også komme for å gå på kino – velg blant 11 saler. En food court og den mest vel assorterte matbutikken i Dubai ligger her.

Basarer og souker

Karama Bazaar i Bur Dubai er et shoppingområde som byr på en mengde av ting og tang til uslåelige priser – her finner alle noe de leter etter! Pass på å handle klær, accessories, møbler, suvenirer og leker. Matvarer som fersk fisk, grønnsaker og frukt finner du også her. Dette er et av de mest populære shoppingområdene i Dubai og her kan du virkelig gjøre et shopping-kupp! Et tips er å kjøpe en fin ”shisha”, vannpipe, som suvenir å ta med hjem til Norge. Åpent hver dag til kl. 23. Glem ikke å prute!

Fra en kryddersouk i Dubai

I Dubai kan du oppleve ekte markeder, souker. Disse skiller seg litt fra de markedene vi er vant med. De ligger ofte innendørs og er mer som koselige små kjøpesenter – forholdene er litt mer ordnet og kvaliteten litt høye kan man si. Mange lokale handler i soukene og det er billigere å handle her enn i vanlige shoppingsentre siden du kan prute. Stemningen er god og vi anbefaler at du besøker minst en souk under ditt opphold i Dubai om du vil oppleve noe av den arabiske kulturen som fremdeles lever her. De mest populære er gull-souken som finnes i mange ulike varianter. Det er souker som Souk Madinat Jumeirah, gull-souken i Jumeirah, krydder- og parfyme-soukene i Deira og tekstil-souken i Bur Dubai.

Ouds magiske duft

Når du går rundt i shoppingsentrene og i soukene kommer du til å merke at det dufter godt. Det er den tradisjonelle arabiske duften oud som gir seg til kjenne. Råvaren til duften kommer fra den harpikslignende substansen som oppstår på agar-treet når de blir angrepet av en spesiell type muggsopp.

Oud blandes med mengder av ulike essenser og lukter fantastisk godt. I den arabiske verden brukes den blant annet til leging av indre plager. Du kan kjøpe dette dyrebare produktet i soukene og i shoppingsentret. Hvorfor ikke kjøpe med noen deilige dufter hjem? Oud fås også som olje i konsentrert form og brukes som parfyme.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.