Bilde av: Burj Al Arab

Burj Al Arab – luksus på høyt nivå

Burj Al Arab er hotellet som sprenger alle grenser. Ikke nok med at det er et 7-stjerners hotell (av fem mulige), men servicen er også utenom det vanlige: få egen butler, lei en Rolls Royce med sjåfør eller gjør storslagen entré med helikoptertransport – det er bare fantasien og lommeboken som setter grenser. 

Bestill reise til Dubai >> 

Reisetips til Dubai

Restauranten på Burj Al Arab i Dubai

Verdens eneste 7-stjerners hotell

La oss først klargjøre dette med 7 stjerner. Hvordan er det mulig? Vel – det er jo egentlig ikke det. Hotellet er egentlig Five star deluxe, men det er så utrolig luksuriøst at det har klart å komme i en klasse for seg som Verdens eneste 7-stjerners hotell. Markedsføring på høyt nivå, kan man kanskje si.

Med panoramautsikt over Den persiske gulf

Da det ble åpnet i 2009 var hotellet, som inngår i luksushotellkjeden Jumeirah, det høyeste frittliggende hotellet i verden med sine 60 etasjer fordelt på 321 meter. Navnet er ingen tilfeldighet. Burj Al Arab betyr nemlig Arabernes tårn. Hotellet, som har fasong som et seil, ligger på sin egen øy med fritt utsyn over Den persiske gulf. Derfor blir Burj Al Arab ofte kalt Seilet i Dubai.

En drøm i gull og marmor

Hele 2 000 kvadratmeter – eller to mål – av interiøret er dekket av 22 karats bladgull, og marmoren er samme sort som Michelangelo brukte i sin tid. Her finnes utallige barer og ni restauranter i verdensklasse – hver med sitt særpreg. Fisk- og skalldyrsrestauranten Al Mahara har for eksempel en glassvegg mot et kjempeakvarium, mens Sky View Bar henger 200 meter over havet. Talise Spa, fire bassenger, privat strand og gratis entré til badelandet Wild Wadi Water Park er også noe gjestene på Burj Al Arab kan se fram til.

Overdådige suiter

Alle de 202 suitene (hotellet har ingen vanlige dobbeltrom) har vindu fra gulv til tak, så utsikten er upåklagelig. I suitene finnes det blant annet en iPad i gull, en 21-tommers iMac og en interaktiv HD-TV. Den minste suiten er på 169 kvadratmeter, og én natt på hotellet koster fra rundt 14 000 kroner og oppover.

Kronen på verket er kongesuiten med sine 780 kvadratmeter luksus, blant annet i form av spisestue, kino, butler og sjåfør, en roterende seng og et fantastisk gull- og marmorprydet badeværelse med spabadekar. Prislappen er, som suiten, heller på den overdådige siden – regn med et par hundre tusen per natt.

Afternoon Tea på Burj Al Arab  

Burj Al Arab er ikke med i Apollos hotellutvalg i Dubai, men er du nysgjerrig på hotellet og gjerne vil ta en titt uten å sjekke inn, så bli med på vår utflukt Moderne Dubai med Afternoon tea på Burj Al Arab. Der er nemlig en luksuriøs "High Tea" med snitter, småkaker, is, te og kaffe i SkyView Bar i 27. etasje inkludert. Eller du kan bestille på egen hånd ved å sende mail til hotellet. Selvsagt kan du også bestille bord for et bedre måltid i en av hotellrestaurantene. 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.