Burj Khalifa – verdens høyeste bygning

En tur opp i Burj Khalifa er ikke til å komme utenom når man besøker Dubai. Dette futuristiske tårnet i betong, glass og stål som strekker seg hele 828 meter opp i luften er verdens høyeste bygning. Det er sånn cirka to og et halvt Eiffeltårn høyt og ca. 700 meter høyere enn Norges høyeste bygning. Det tar ett minutt med heisen opp til 124. etasje som byr på svimlende utsikt over Dubai.

Bestill reise til Dubai >> 

Reisetips til Dubai

Burj Khalifa by night

I Dubai liker man å ligge på topp, uansett hva det gjelder. Selvsagt har man også sørget for å knipe førsteplassen når det kommer til høye bygninger. I begynnelsen av 2009 nådde Burj Khalifa sin endelige høyde på 828 meter, og seieren var et faktum. Man slo faktisk den tidligere lederen,  Taipei 1 i Taiwan, med hele 320 meter.

Med sine 163 etasjer er Burj Khalifa et mektig skue, ikke minst på kveldstid når hele tårnet er opplyst.

På verdens tak

Når du nå først er der, så ta heisen opp til utsiktsplattformen At the Top i 124. etasje, 452 meter over bakken – det er en fascinerende opplevelse. Husene nede på bakken blir som legohus, selv om noen av dem er både 200 og 300 meter høye. På en klar dag har du utsikt over hele Dubai, over ørkenen som omgir byen og over Den persiske gulf. Du kan også beundre Dubai Fountain's fantastiske vannspill ovenfra.

Vil du vite mer om hva du ser rundt deg, så kan du kjøpe en audioguide på stedet. Der er for øvrig også en utsiktsplattform 24 etasjer og ytterligere 103 meter høyere opp, dersom du virkelig vil ha fugleperspektiv på omgivelsene.

Her har vi satt sammen en liten guide for deg som ikke vil gå glipp av dette høydepunktet:

Burj Khalifa – verdt å vite

Hvor ligger Burj Khalifa?

Inngangen ligger i 1. etasje inne i Dubai Mall (som tilfeldigvis er verdens største shoppingsenter.....), som i sin tur ligger i den nye bydelen Downtown Dubai.

Hvordan kjøper man billetter?

Du kan forhåndsbestille på nettsiden til Burj Khalifa – det blir mye billigere enn å kjøpe billetter på stedet. Bestill i god tid, gjerne et par uker før.

Hvor mye koster det? 

Regn med ca. 300 kroner (ca. 240,- for barn mellom 4 og 12 år) pr. person når du forhåndsbestiller, mot opptil 800 kroner på stedet. Det er dyrest i såkalte Prime Hours mellom kl. 17.00 og 19.00. Vil du helt til toppen i 148. etasje (At the Top Sky) koster det ca. 1 200 kroner når du forhåndsbestiller, og det er billigere mellom kl. 20.00 og 23.00.

Hvor lang tid tar det?

Sett av en times tid til besøket.   

Kan man bestille en utflukt med Apollo til Burj Khalifa?

Ja. Utflukten Moderne Dubai inkluderer en tur opp til 124. etasje.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.