Ting å gjøre i Dubai

Åtte tips om ting å gjøre i Dubai

Har du allerede sett Dubais mest kjente landemerke og er blitt mettet på sol og shopping? Da er det fremdeles masse igjen å se og gjøre i Dubai! Les våre tips om parker like heftige som alt annet i Dubai, en deilig spa-opplevelse og golfspilling på ypperlige baner.

Bestill reise til Dubai >> 

Reisetips til Dubai

Sjarmerende gamle Dubai.

1. Opplev gamle Dubai

Bastakiya i Bur Dubai er et av de eldste og mest stemningsfulle kulturminne-områdene i Dubai. Her kan du gå rundt i smågatene mellom hus som ofte har bakgårder med barjeeler for avkjøling. Den beste tiden å komme hit på er om ettermiddagen da lyset gir bygningene et spesielt skimmer. Besøk gjerne de koselige kunstgalleriene og kaféene for en kopp ekte arabisk kaffe. Mange lokale designere og skulptører holder til her. Et besøk på Dubais museum er et interessant historisk innslag i alt det moderne.

2. Gå på spa

Besøk Talize Ottoman Spa, et av Dubais mest elegante spaanlegg. Det ligger på det femstjerners hotellet Jumeirah Zabeel Saray og er bygd i en stil som er inspirert av de gamle ottomanske palassene. Unn deg en behandling fra det store utvalget – alt fra ansiktsbehandlinger, hamam og badstue til parbehandlinger og thaimassasje. Timebestilling kreves. Du kommer enklest hit med taxi.

God atmosfære i trendy La Mer.

3. Opplev trendy La Mer

Et must er å oppleve det Instagramvennlige og trendy området La Mer som ligger i bydelen Jumeirah, her kan du kombinere strand, underholdning og shopping. Her prydes mange av husfasadene av hippe veggmalerier og lyslenker som skaper en koselig atmosfære, spesielt om kvelden. Slentre rundt og slå deg ned på en av de mange hyggelige restaurantene, barene og kaféene.

4. Ta et middagscruise

En av de mest romantiske opplevelsene i Dubai er båtturen Dhow Cruise, der man er med på en guidet kveldsvisning rundt Dubai Creek og beundrer Dubais mange opplyste skyskrapere. På ferden kan man nyte en god middag og utmerket service om bord på den vakre tradisjonelle arabiske dhowbåten. Husk reservere plass på båten i tide – reiselederen hjelper gjerne til med det. Eller hvorfor ikke bli med på utflukten middagscruise i Dubai Marina, der kan man nyte en elegant kveld med middag på en luksuriøs yacht sammen.

5. Besøk Global Village

Global Village er en unik opplevelse og et must for deg som besøker Dubai i april-oktober, her samles hvert år flere millioner av mennesker for å oppleve et enormt utvalg av autentisk shopping, kulturelle matopplevelser, underholdning av høy klasse og mye, mye mer. 

Miracle Garden i Dubai

6. Se Dubais parker

Rundt omkring i Dubai er det flere fine parker å henge rundt i, Za'beel Park er en av dem. Her har du en fantastisk utsikt over Sheik Zayed Road med sin silhuett av skyskrapere. I denne vakre park er det innsjøer, dammer, joggeløyper, cricketbaner, fotballbaner, lekeplasser, butikker og kaféer. I hjertet av parken ligger Stargate som er et paradis for barn! Det er en liten fornøyelsespark med aktiviteter som go-kart, radiobiler, 3D-kino, lekeplasser med mer. Prisene varierer avhengig av aktivitet.

Vakre Dubai Miracle Garden er en park som ikke ligner noe annet i hele verden. Her er stilen moderne og kunstverkene helt spesielle. Du kan gå gjennom en hjerteformet tunnel, se biler pyntet med blomster eller bare nyte av fargeprakten som møter deg hvor enn du går. Parken ligger ikke langt fra Dubai Motorcity.

Merk at parkene har inngangsbillett.

Å spille golf i Dubai er en spesiell opplevelse

7. Spill golf på førsteklasses baner i Dubai

Er du en ihuga golfspiller har du kommet til det rette stedet! Golfbanene i Dubai er av topp kvalitet og byr på en luksuriøs atmosfære. Bare i Dubai Creek Golf & Yacht Clubs annerledes klubbhus (en liten utgave av operahuset i Sydney) er verdt et besøk. Banen er viden kjent for å frustrere selv lavhandikappere, spesielt siste hullet. Den er ranket blant de 100 musts for golfere verden over. Den mest kjente banen Emirates Golf Club er også noe utenom det vanlige og en opplevelse å spille på. Her er klubbhuset av høy standard og har fire restauranter.

8. Arrangementer utenom det vanlige

Få med deg noen av alle arrangement som pågår i begrensede perioder hvert år. Uansett om du er interessert i mat, musikk, båter eller motorsport så finner du garantert noe for deg! For båtentusiasten er Dubai International Boat Show en morsom opplevelse. Her samles båtelskere hvert år for å ta de seneste luksusbåtene nærmere i ettersyn og bare går rundt i havna og nyte brisen fra Persiabukta. For den bilinteresserte arrangeres hvert år Dubai International Motor Show, fem fullspekkede dager tilegnet hestekrefter under panseret som alle motorentusiaster får vann i munnen av. 

 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.