Matopplevelser i Dubai

10 unike matopplevelser i Dubai

Hva sier du til en middag 50 meter over bakken eller et måltid under stjernene i Dubais magiske ørken? Her har vi samlet våre 10 absolutt beste tips på unike matopplevelser i Dubai som vil oppleve det lille ekstra i ferien! 

Bestill reise til Dubai

Se flere reisetips til Dubai

Tar du sjansen på å spise 50 meter opp i lufta?

1. Dinner in the sky

Er du ute etter en av verdens mest unike restaurantopplevelser? Er svaret ja, da har vi kanskje det absolutt heteste middagstipset for deg! Dinner in the sky er en middagsopplevelse utenom det vanlige og tar restaurantopplevelsen til et helt nytt nivå, middagen serveres nemlig 50 meter opp i lufta (!). Fra middagsbordet, som løftes opp ved hjelp av en heisekran, tilbys du i tillegg til en fantastisk utsikt over Dubais silhuett også en kulinarisk smaksopplevelse som du sent vil glemme. 

2. Middag ørkenen

Et must når du besøker Dubai er å spise middag under stjernene i den magiske ørkenen. Middagen serveres omgitt av de eksotiske sanddynene og dekorativ belysning som gir den der ekstra koselige stemningen. Her kan du enten bestille en privat middag eller velge å bli med på vår utflukt "Sahara - middag i ørkenen", der du får servert en herlig buffé med både internasjonale og tradisjonelle innslag.

3. Friday brunch

Friday brunch er virkelig en greie i Dubai og må oppleves når du er her. Uansett om du er ute etter et familievennlig brunsjsted eller om du ønsker litt mer futt og fart så tilbyr Dubai både óg. Så godt som alle brunsjstedene serveres i hotellrestauranter og her finner du garantert et brunsjsted etter din smak! Ettersom Friday brunch er så pass populært anbefaler vi deg å bestille bord. 

De samme gode vennene rundt middagsbordet – i helt nye omgivelser.

4. Afternoon tea

Afternoon tea bør uten tvil stå på din bucket liste over ting å gjøre på ferien i Dubai. Her kan du blant annet nyte en "high tea" på At.Mosphere i verdens høyeste bygning - Burj Khalifa. Her hviler du blikket på Dubais skyline fra 122. etasje, samtidig som du blant annet får servert herlige bakverk, scones og mye mer! Om du synes at 27. etasje er høyt nok, da kan vi også anbefale en afternoon tea i Burj Al Arab, her serveres blant annet lekre småkaker, snitter og iskrem i herlig luksuriøs omgivelser. Det er en rekke av andre alternativ i alle prisklasser og du finner garantert noe som passer for deg. 

5. Food trucks

Et hett tips for alle "foodies" som har gått lei av tradisjonelle restauranter er å teste noen av alle de trendy food trucks i Dubai. Disse står permanent på flere steder rundt omkring i Dubai, blant annet i det hippe området La Mer og ved den populære stranda Kite Beach. Hvert år arrangeres dessuten en populær food truck festival i Dubai!  

6. Takbarer

I Dubais jungel av skyskrapere må du ikke glemme å besøke en av de heftige roof-top-barene! Nyt en deilig matbit og fancy drinker i herlige omgivelser med Dubais magiske silhuett som bakteppe. Ett av våre heteste tips er å ta turen til ZETA Seventy Seven, som ligger 300 meter over havet i Jumeirah Beach. Her kan du beundre den spektakulære utsikten over Den arabiske gulfen og Dubais skyskrapere, men også nyte skikkelig deilig mat og gode drinker! For deg som ønsker noe litt mer avslappende og trendy så kan vi tipse om Instagram-vennlige Monkey Bar. Takbaren ligger i 6. etasje og tilbyr retter inspirert av latinamerikanske mattradisjoner samt magisk gode drinker i jungelinspirerte omgivelser.  

Nyt makeløse smaker på Michelin-restauranten Ossiano

7. Fine dining under vann

På dette tidspunktet har du skjønt at middagsopplevelser i høyden absolutt er en greie i Dubai. Men det slutter ikke der. I Dubai kan du også finne unike matopplevelser også under havoverflaten! For deg som er ute etter en annerledes smaksopplevelse er et besøk i Restaurant Ossiano helt klart noe å prioritere. Restauranten har en stjerne i Guide Michelin og byr på meget original retter fra havet. Her inviteres du til en smaksreise utenom det vanlige, og bli ikke overrasket om en hai eller en piggrokke svømmer forbi middagsbordet i det gigantiske akvariet. Restauranten finner du på hotellet Atlantis The Palm

8. Tradisjonelle smaker i gamlebyen

Er du av typen som heller tester tradisjonell lokal mat i genuine omgivelser fremfor moderne retter på luksuriøse restauranter? Da skal du besøke den gamle delen Al Fahidi! Her kan du smake på mange lokale og spennende retter i ekte arabiske omgivelser. Ett av våre beste tips er å gå til Arabian Tea House, der får du servert en tradisjonell arabisk frokost, lunsj eller middag i den koselige bakgården. Restauranten serverer blant annet småretter (meze), smørbrød, varmretter eller bakverk for den som er litt småsulten. Ta runden og finn din favoritt, her er det flere hyggelige restauranter som skiller seg ut om du sammenligner med Dubais ellers så moderne restauranttilbud. 

9. Street food

I Dubai finner du det meste, faktum er at du til og med kan snuble over et skikkelig bra "hull i veggen"-matsted! Er du ute etter skikkelig arabisk street food skal du ta turen til ett av de eldste områdene i Dubai, nemlig Bur Dubai. Her finner du street food fra alle verdens hjørner med alt fra arabisk, pakistansk eller indiske retter. I området Al Satwa kan du også finne mange steder med rimelig og bra street food, her bør du ta turen til Al Mallah, der du kan smake på en av Dubais kanskje beste shawarma. 

10. Michelin-restauranter 

I Dubai kryr det av gode restauranter og for feinschmeckeren frister Dubai med flere restauranter som kan smykke seg med både en og to stjerner i Guide Michelin 2022, matverdens absolutt mest høythengende pris. For deg med stor matinteresse bør et besøk på en av de prisbelønte restaurantene stå på lista over ting å gjøre i Dubai.

Restauranter med to Michelin-stjerner: 

 • Il Ristorante - Niko Romito
 • STAY by Yannick Alléno

Restauranter med en Michelin-stjerne: 

 • 11 Woodfire
 • Al Muntaha
 • Armani Ristorante
 • Hakkasan Dubai
 • Hoseki
 • Ossiano
 • Tasca by Jose Avillez
 • Torno Subito
 • Tresind Studio

Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

 • Direktefly med prisbelønte Emirates
 • Weekendturer til Dubai
 • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.