Dubai Mall - verdens største kjøpesenter

Dubai Mall – et shoppingparadis!

Dubai Mall er verdens største kjøpesenter. Arealet tilsvarer 50 fotballbaner og huser intet mindre enn 1 200 butikker. På senteret finner du også et dinosaurskjelett, et akvarium, en innendørs skøytebane og en gigantisk kino. Dette er absolutt én av de heftigste opplevelsene i Dubai!

Bestill reise til Dubai >> 

Reisetips til Dubai

Dubai Mall – shop til you drop

Butikker for alle

Med 1 200 butikker å velge blant kan vi garantere at du finner noe som passer deg. Alt fra bøker, leker og godteri til brudekjoler, kamerautstyr og instrumenter. Kjente merkevarer som H&M, Top Shop, Louis Vuitton og Rolex ligger vegg i vegg med arabiske merker og juvelbutikker. Her er eksklusivitet bare fornavnet, så vær forberedt på at prisene er som hjemme. Kommer du til Dubai i november kan du imidlertid gjøre gode kupp – da er det salg! Ta med deg en tradisjonell arabisk drakt eller et vakkert persisk teppe hjem som ferieminne. Uansett hva du er ute etter anbefaler vi å ha på gode sko – her blir du lenge! Og hvis du går deg vill på det gigantiske kjøpesenteret finnes det en bil som kjører deg kostnadsfritt dit du vil. Mat og drikke På Dubai Mall finnes et stort matmarked som serverer mat fra hele verden – fra tradisjonell arabisk mat til amerikansk snacks. Senteret har hele 43 kaféer, 47 fastfood-steder og 59 restauranter. Her finner du oversikt over alle spisestedene. Det anbefales å ta en matbit på en restaurant med utsikt mot Burj Khalifa.

Skøyteis i Dubai Mall

En ekte dinosaur

Hva er et kjøpesenter uten et dinosaurskjelett? På Dubai Mall vokter en gigantisk dinosaur ved navn Amphicoelias brontodiploducus eller Dubai Dino på folkemunne. Den 7,6 meter lange dinosauren ble funnet i 2008 i Wyoming, USA, og ble fraktet til Dubai Mall i 2014. Det er verdens mest komplette eksemplar av en Amphicoelias brontodiploducus – en heftig opplevelse for både store og små!

Skøytebane med olympisk størrelse

Ta deg en pause fra all shoppingen på skøytebanen. Den er åpen 2 timer hver dag for offentligheten. Vil du ha en opplevelse utenom det vanlige kan vi anbefale en kveldsøkt etter klokken 18.00. Hele skøytebanen lyses opp av discolys og Dubai Malls egne DJs spiller de nyeste hitlåtene. Du kan leie skøyter og utstyr på stedet. Det koster 5 diram (cirka 12 kroner) å leie skøyter.

SEGA Republic

Selvfølgelig er det også plass til en fornøyelsespark! Fordelt på to etasjer finner du blant annet ni heftige karuseller, 250 ulike spillmaskiner og annet moro for store og små. For 175 dirham (cirka 430 kroner.) kan du være der hele dagen!

Verdens største dansende fontene

I tillegg til verdens høyeste bygning finner du også verdens største dansende fontene like utenfor Dubai Mall. Hver dag kan du oppleve vann- og lysshowet med 6 600 supersterke lamper og vannkaskader som spruter 150 meter opp i luften. Det tilsvarer en 50 etasjer høy skyskraper og det sies at det sterke lyset er synlig fra verdensrommet! Fonteneshowet ser du i all sin prakt lørdag til torsdag klokken 13.00 og 13.30, fredag klokken 13.30 og 14.00, i tillegg til en gang i halvtimen mellom klokken 18.00 og 23.30 hver kveld. Det er med andre ord vanskelig å gå glipp av det spektakulære showet. Hvis du vil oppleve showet på nært hold kan du bestille en båttur som koster 65 dirham (ca. 160 kroner.)

Gigantisk saltvannsakvarium

Det florerer av verdensrekorder i Dubai, og selvsagt har Dubai Mall også verdens største saltvannsakvarium med en 8 meter høy og 33 meter bred utsiktsplass der du kan se rett inn i akvariet. Her finnes over 33 000 fisker og sjødyr – og hele 85 arter er representert! Noe av det mest oppsiktsvekkende er de 400 haiene og rokkene. For deg som ikke synes det er nok å beundre akvariet på tørr bakke, finnes det et stålbur du kan dykke ned i akvariet med. Vil du ha enda mer spenning kan du dykke med oksygentube i bassenget med de store og ufarlige sandtigerhaiene.

Verdt å vite om Dubai Mall

Kjøpesenteret åpner klokken 10.00 og stenger mellom 24.00 og 01.00 avhengig av ukedag. Like ved Dubai Mall finner du Burj Khalifa – verdens høyeste bygning. Du kjøper billetter til Burj Khalifa på Dubai Mall. Les mer om Burj Khalifa her.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reisetips for Dubai, finn og bestill en reise til Dubai eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Dubai

Dubai er fullt av overraskelser og utfluktstilbudet er så å si ubegrenset. Les våre reisetips for å bl.a. finne spennende severdigheter, fantastiske strender og makeløs shopping.

Se alle reisetips til Dubai

Dubai

  • Direktefly med prisbelønte Emirates
  • Weekendturer til Dubai
  • Kombiner by og strandliv
Finn og bestill reise til Dubai

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.