Kappadokia

Fem gode grunner til å reise til Tyrkia

Tyrkia har lenge vært et yndet og populært reisemål for nordmenn om sommeren – og det er jo ikke noe merkverdig med det. Her venter lange sandstrender, god mat, fornøyelser, en rik kultur og mange severdigheter. I Tyrkia får du dessuten mye for pengene. Her kan du lese våre tips om hvorfor du skal reise til nettopp Tyrkia!

Bestill reise til Tyrkia >>

Se flere reisetips


 

Den vakre Kleopatrastranda i Alanya

1. Strendene

I Tyrkia venter sandstrender som den berømte Kleopatrastranda i Alanya, Sides tre strender med milelange vyer og den langgrunne sandstranda i Avsallar. Vil du besøke mer ukjente perler kan vi tipse om Incekum og Gazipasa, en stykke utenfor Alanya.

2. Maten

Tyrkia er kjent for sin gode mat, med paraderetter som kebab, köfte og gözleme. Pass også på å smake på ekte tyrkisk te, de søte dessertene baklava og turkisk delight. For en ekte tyrkisk frokost skal du besøke Yamac Café ved festningen i Alanya, og test retten menemen – en eggerøre med tomat og chili som smaker fortreffelig.

3. Severdighetene

Tyrkia har en lang historie og den dag i dag fremdeles historiske severdigheter igjen å oppdage. En av Alanyas mest kjente severdigheter er byens festning og det Røde tårnet som anses være symbolet for Alanya. I Side ligger Apollons og Athenas tempel og et romersk teater fra 100-tallet.

Naturfenomenet Pamukkale Naturfenomenet Pamukkale

4. Naturen

Naturen i Tyrkia er fantastisk, med alt fra de frodige Taurusfjellene til magiske steinformasjoner i Kappadokia og naturfenomenet Pamukkale. Ved Kleopatrastranda ligger grotta Damlatas med 15 000 år gamle dryppesteinsformasjoner og rett utenfor Alanya ligger naturreservatet Sapadere Canyon dit du kan gå og ta et frisk bad i elva.

5. Bra hotell

Hotellene i Tyrkia er generelt av god standard og Apollo har både enkle hotell, leilighetshotell og mer luksuriøse hotell. Se våre hotell i Alanya og Side her.