Konyaalti-stranda

Tyrkias vakreste strender

Sol & bad er det beste med ferien for mange og Tyrkia har jo massevis av vakre strender for de beste stundene på stranda. Her finner du alt fra store, lett tilgjengelige strender som den kjente Kleopatrastranda til mindre, avsidesliggende strender som er populære blant lokalbefolkningen. Her kan du lese våre strandtips!

Bestill reise til Tyrkia >>

Se flere reisetips

Den vakre Kaputasstranda ligger mellom Kalkan og Kas.

Sand mellom tærne i Incekum

Omtrent to og en halv mil vest for Alanya ligger den fine stranda Incekum med myk sand og virkelig klart vann. Her er det solsenger til leie og serveringer der du kan kjøpe lunsj eller iskrem. Et perfekt utfluktsmål for en lat dag i sola.

Avsallar

Mellom Alanya og Side ligger den hyggelige badebyen Avsallar med herlige langgrunne strender, og det finnes flere å velge mellom! Vil du bo like ved en av de fine sandstrendene i Avsallar skal du bestille ett av hotellene Apollo Mondo Selected Gold Island og Apollo Mondo Family Gold Island, som begge dessuten har en egen del av stranda. Fra Gold Island er du også bare en kort biltur fra stranda Incekum.

Kaputasstranda

På veien mellom Kalkan og Kas ligger den vakre stranda Kaputas i en bue ut mot havet. Siden man må gå ned en lang trapp for å komme til stranda så innebærer det at det heller ikke er noen fasiliteter der, så glem ikke å ta med parasoll, mat og drikke om du skal bli der en stund. Det at den ligger så avsides har gjort stranda populær blant lokalbefolkningen hvilket gir en helt annen atmosfære enn på de vanligere strendene som er mer tilgjengelige.

Konyaaltistranda

Vest for Antalya ligger Konyaalti-stranda som er flere kilometer lang. Her er det lett å finne en plass for seg selv i fred og ro, men det finnes også vannsporter, restauranter og kaféer. Det enkleste er å ta bussen, kjøre bil eller ta en taxi hit. Du kan også ta trikken fra Antalyas sentrum til Antalya Museum og så gå i ti minutter til stranda.

God plass på Gazipasa

Gazipasa er en skikkelig lang, grovkornet sandstrand som ligger drøyt 3 mil øst for Alanya. Hit har ikke så mange turister funnet veien ennå så det er god plass. Her er det solsenger, parasoller og restauranter. Lokalbefolkningen reiser gjerne hit på søndager og stranda fylles da opp med piknikkurver og badeglade tyrkere. Til Gazipasa kommer du med leiebil eller buss. 

Kleopatrastranda i Alanya

Kleopatrastranda

Den vestre stranda i Alanya kalles for Kleopatrastranda og har sitt navn etter den egyptiske dronningen siden hun fikk stranda i bryllupsgave. Her har man dessuten en fin utsikt til Alanyas borg. Solsenger kan leies langs hele stranda og koster cirka 5 tyrkiske lira. Mange av Apollos hotell i Alanya ligger ved eller nært Kleopatrastranda.

Sides nydelige strender

Side har tre herlige strender. Den som vil ha det rolig og behagelig bør dra til stranda som ligger i den lille vika på øst siden av gamle Side. Der tar man trappene ned langs klippene til stranda. Det finnes et fåtall solsenger og ingen strandselgere. Her har du også utsikt over den østre stranda. Den østre og vestre stranda er de to største og mest populære strendene i Side med milelange vyer. Den vestre er langgrunn og består av lys sand. På den østre stranda er sanda mykere, men bunnen er steinete noen steder. Her blir det også brådypt. Vannsporter finnes på begge strendene. I Side ligger alle Apollos hotell nært stranda.

Herlig strandpromenade

Strandpromenaden i Side strekker seg sju kilometer langs den vestre stranda helt til gamle Side. Her samles morgenjoggere og kveldsturfolket, som også kan nyte solnedgangen bak Kemers berg.

Koselige Mermerlistranda

Like bak piren i Antalyas havn ligger den koselige Mermerlistranda med grovkornet sand. Her kan du tilbringe en deilig dag med bading fra klippene eller bare slappe av i en solseng. Blir du sulten finnes det flere restauranter å velge blant i området.