Opplevelser i London

7 opplevelser i London

London er en by full av opplevelser og steder å utforske! På en langhelg til London rekker man å få med seg mye, spesielt om man vet hvor man skal. Opplev Harry Potters magiske verden, gode restaurantbesøk og koselig shopping – her har vi samlet våre 7 beste tips til opplevelser i London du ikke burde gå glipp av!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Sky Garden Sky Garden

1. Se Londons skyline på Sky Garden

Ta turen til Sky Garden, bygget som også kalles "Walkie Talkie" og som ligger i finansområdet i London. 155 meter og 35 etasjer opp finner du fantastiske Sky Garden med vinduer på alle hold, høyt under taker, og med frodige planter og en nydelig utsikt over byen. Nyt en drink på utendørsterrassen med hele London for dine føtter. Her får du en 360 graders utsikt over landemerker som elven Themsen, Tower Bridge og The Shard. Det er gratis å besøke Sky Garden, men husk å bestille tid for besøket i forveien! Det kan du gjøre her

2. Shopping i Camden Town

Det finnes flere herlige bydeler i London og Camden Town er en av dem. Ta deg en tur innom både Camden Market og The Stables Market. Her kan du spasere blant små smug og shoppe alt fra smykker, til te, vinylplater og klær. Gå heller ikke glipp av matmarkedet med fargeglad street food fra hele verden. I Camden er det også vanlig med gateartister, pop-up butikker og andre morsomme eventer. Les mer om shopping i London her
 

Harry Potter i London Harry Potter i London

3. Opplev magien på Harry Potter studio tour

Er du en stor Harry Potter fan må du besøke Warner Bros Studio i London! Bestill tid på hjemmesiden deres og nyt studioet på hele 50 000 kvadratmeter der filmene ble spilt i løpet av en 10 års periode. Her får du se rekvisitter, figurene og miljøet som er en fantastisk opplevelse for hele familien. Prøv å fly på et kosteskaft, besøk Diagonallmenningen og se hvordan kostymene og maskene til alle de magiske skapningene ble laget!

Les mer om Harry Potter i London her

Er du på utkikk etter flere eventyr for hele familien? Se våre topp 3 museum i London her

4. Hotellfrokost på The Pilgrim

Boutique hotellet The Pilgrim i Paddington tilbyr en forfriskende pause fra det vanlige. Innredningen her utstråler en varm følelse av ro og du kan nyte en unik stund i Londons historiske Paddington. Salongen og terrassen i første etasjen er begge daglig åpen mellom kl. 07.00–22.30. Brunsjmenyen består av blant annet tradisjonell engelsk frokost, avokadotoast og den noe søtere french toast. De har også ordentlig god kaffe!

5. Meksikansk matfest på Wahaca

Besøk Wahaca for fersk meksikansk mat med et herlig konsept laget av Masterchef UK-vinneren Thomasina Miers. Her får du fargerike retter i mengder – taco, nachos og quesadilla blant annet! Favoritt på menyen? Uten tvil Rib Eye tacos! Prøv også drinkene her som er like fargerike som de er gode!

Camden i London Camden i London

6. Opplev det argentinske kjøkkenet på Gaucho

Besøk biffrestauranten Gaucho og stig inn i en verden full av argentinske dufter og smaker. Den stilfulle innredningen og dempede belysningen utstråler luksus. Ta en fordrink eller gå rett på middagen med de herlige biffrettene. Behøver du hjelp til å bestille kommer servitørene med en stor brikke med de ulike kjøttbitene og gir deg en god innføring i forskjeller mellom de ulike kjøttypene. Er dere flere som ønsker å dele på maten så kan vi tipse om å bestille en miks av 4 ulike typer kjøpt på hele 1,2 kilo! Perfekt om man ønsker å prøve litt av hvert, og det serveres med herlig potetmos og god saus. Husk å bestille bord i forveien!

Les mer om restauranter i London her

7. Drikk en pint på Pride of Paddington

Hva er et besøk til London uten å ta en pint på en ordentlig britisk pub? Besøk den koselige puben Pride of Paddington som er vakkert utsmykket med blomster. Her finnes det mange ulike ølsorter! Puben er også et hostell – så her møter du nok også mange backpackers. Lurer du på hva en pint egentlig er? Pint er et volummål på 0,5 liter som kun gjelder for øl og cider i Storbritannia. 

Bonustips: Besøk kystbyen Brighton

Brighton er både en fin kystby og en gammel fiskeby, også kjent som "London-by-the-sea", trolig på grunn av alle London beboere som har sommerhus her eller som drar hit på solfylte sommerdager for både mat og shopping. Det tar ca. 50 minutter til Brighton fra sentrale London. 

Brighton Brighton

Spaser langs Brighton Pier

Brighton er nok mest kjent for sin vakre pi, Brighton Palace Pier, som strekker seg utover havet. Når det er fint vær er det perfekt å ta en spasertur utover piren, kjøpe en is og puste inn frisk sjøluft. Her finnes også en velkjent fish and chips restaurant, en spillehall og flere karuseller. Husk å sjekke åpningstidene før du reiser ut – de varierer etter sesong! 

The Lanes og North Laine

The Lanes er et myldrende område av restauranter, puber og butikker. De smale gatene minner om den gamle fiskerbyen tidligere arkitektur og butikkene her er for det meste klesbutikker, juveler og antikkbutikker.I området North Laine, like nord for The Lanes, finnes det en del mer alternative caféer, second hand butikker og flere tatoveringsstudioer. Ta en kaffe, slå deg løs i second hand-butikkene eller spis noe gode – her går det fort flere timer!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.