Museum i London

Museum i London

Det finnes fantastisk mange spennende museum i London. Tilbudet strekker seg fra noen av verdens største og mest berømte museum, som British Museum og Tate Modern, til små og mindre kjente som London Sewing Machine Museum og Fan Museum – et museum for vifter. Det gjør London til en museumsby i verdensklasse – men også at det er vanskelig å velge ut hvilket museum man skal besøke. Her har vi samlet tre av Londons mest populære museum!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

British Museum British Museum

1. British Museum

British Museum har en av verdens største samlinger med ca. 8 millioner kulturhistoriske objekter. Mesteparten av samlingen er naturligvis arkivert, men det finnes utrolig mye å se på museet! Den egyptiske samlingen, med flere berømte mumier, statuer og andre artefakter er en av de mest populære, og det er ofte den førstegangsbesøkeren begynner med. Den berømte Rosettasteinen inngår også i den egyptiske samlingen. De greske, romerske og aztekiske samlingene er også blant de største og mest populære. Det finnes i tillegg en stor papyrussamling. 

Fakta

På British Museum kan du se spennende objekter fra alle verdensdeler og fra de fleste dokumenterte tidsepoker. Museet ble grunnlagt i 1753 og var basert på naturforskerens Sir Hans Sloanes enorme samling av antikviteter. Den største innsamlingen av verdifulle objekter og antikviteter fra hele verden ble gjort i løpet av 1800–tallet. Akkurat som i andre kulturhistoriske museum omgis samlingene av en hel del kontroverser, hvor opprinnelseslandene ønsker de innsamlede objektene tilbake. Den mest berømte konflikten er rundt Parthenonskulpturene. British Museum ønsker naturligvis ikke å gi tilbake sine verdifulle objekter. 

Museet har blitt bygget om flere ganger. Den siste forandringen skjedde da British Library, som tidligere var en del av museet, flyttet til St. Pancras. Besøkende til museet kommer nå inn i den spektakulære glassdekte Great Court, som faktisk er det største overdekte torget i Europa. Ikke gå glipp av et besøk innom det antikke runde Reading Room, på midten av torget. Museet ligger i Bloomsbury i sentrale London, med gåavstand fra fire ulike metrostasjoner. 

Åpningstider og billetter til British Museum

Inngangen til de permanente utstillingene er gratis. Det pågår alltid flere spennende midlertidige utstillinger, der de mindre ofte også er gratis. Til den største midlertidige utstillingen behøver man å kjøpe billett – prisene varierer avhengig av utstillingen. Her kan du lese mer om aktuelle utstillinger

Åpningstider for British Museum er kl. 10.00–17.30. På fredager er det kveldsåpent til kl. 20.30. Museet er åpent alle dager året rundt, foruten julehelgen og første nyttårsdag.

Tate Modern Tate Modern

2. Tate Modern

Tate Modern er det nasjonale museet for moderne kunst, med samlinger fra 1900–tallets begynnelse og fremover. Det ble innviet i år 2000 i en ombygd kraftstasjon ved Themsen. Den industrielle stilen har blitt bevart, og det er en heftig opplevelse å gå inn i museet og opplevde den enorme takhøyden i den tidligere turbinhallen. 

De store samlingene inkluderer mange berømte verk av store kunstnere som Matisse, Monet, Picasso, Rothko og Warhol. Samlingene henger etter tema og ikke i kronologisk rekkefølge. I 2016 ble en ny 10 etasjers bygget like ved siden av hovedbygget, med plass til nye utstillinger og andre aktiviteter. 

Hvordan komme seg til Tate Modern:
Tate Moden ligger på den sørlige delen av Themsen. Southwark er den nærmeste metrostasjonen. Via gangbroen Millenium Bridge tar du deg enkelt over til den nordlige delen av Themsen og flere metrostasjoner, som for eksempel Blackfriars. Flere busslinjer stopper også i nærheten. 

Åpningstider og billetter:
Tate Modern har åpent alle dager utenom 24.–26. desember. Søndag til torsdag er åpningstidene fra kl. 10.00–18.00, fredag til lørdag er det åpent fra kl. 10.00–22.00. Inngangen er gratis, foruten til en del av de midlertidige utstillingene. Les mer på hjemmesiden

3. Natural History Museum

Natural History Museum i London er et av verdens største naturhistoriske museum. Den vakre museumsbygningen er hjem til enorme samlinger av zoologiske og botaniske objekter. Blant annet henger det et 30 meter langt skjelett av en blåhval, en modell av den lenge utdødde drontefuglen og en stor insektsutstilling. Museet passer godt for barnefamilier med mange interaktive utstillinger. 

Store og små dinosaurfantaster burde også ta turen hit! Det er umulig å gå glipp av museets berømte 32 meter lange dinosaurskjelett av en diplodocus som står i den imponerende hovedhallen. I dinosaurhallen kan du se fossiler av tyrannosaurus rex, en triceratops-skalle, dinosauregg og mye mer. Dinosaurene kan sees på flere steder i museet – i Earth Hall finner du for eksempel skjelettet av en stegosaurus. 

Hvordan komme seg til Natural History Museum:
Museet ligger i South Kensington, nærme metrostasjonen med samme navn. I samme gate, Exhibition Road, ligger ytterligere to store museum som er verdt et besøk; Science Museum og Victoria & Albert Museum.

Åpningstider og billetter:

Natural History Museum har åpent alle dager utenom 24.–26. desember. Åpningstidene er fra kl. 10.00–17.50. Inngangen er gratis, foruten noen av de midlertidigere utstillingene. Les mer om dem her. Vi anbefaler spesielt utstillingen Wildlife Photographer of the Year, som vanligvis holdes på høsten og vinteren. Der kan du se fantastiske fotografier av dyr og natur. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.