Ting å gjøre i Barcelona

Ting å gjøre i Barcelona

Barcelona er en by fullspekket med ting å gjøre og finne på. Her er det noe for de fleste: kunst, arkitektur, historie, shopping, mat, uteliv, sport, sol og strand. Ta med det behagelige klimaet, og det er lett å forstå hvorfor så mange reiser tilbake år etter år Her har vi samlet våre beste tips til ting å gjøre i Barcelona.

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Parc Guell Parc Guell

1. Kunst og arkitektur

Barcelona er en by for kunstinteresserte – her er blant annet både Picasso-museum og Tapies-museum.

Det mest kjente byggverket i Barcelona, og et av de mest kjente landemerkene, må vel uten tvil være La Sagrada Familia, men du finner Gaudis særpregede stil flere steder, som bygningene Casa Battlò, La Pedrera og Parc Güell. Det er vanskelig å ikke la seg imponere under et besøk til parken, ikke bare på grunn av skulpturene og utsmykningene, men også av den flotte utsikten.

2. Sport og aktiviteter

Ta taubanen opp til Montjuïc, hvor Verdensutstillingen ble holdt i 1929, og flere av OL-arenaene var under Sommer OL i 1992, og se den flotte utsikten. Ved foten av Montjuïc, på Placa Espanya finner du også Font Magica, Den Magiske Fontenen, som er en spektakulær forestilling av vann, lys og musikk.

Hjemmebanen til FC Barcelona, Camp Nou, er imponerende, og er du heldig kanskje du får et glimt av laget på treningsfeltet utenfor stadionet. Vi har fotballreiser til Barcelona hvor du kan oppleve den fantastiske stemningen på stadion mens FC Barcelona spiller på hjemmebane!

Placa Espanya Placa Espanya

3. Mat og drikke

La Boqueria, rett ved La Rambla, er et fantastisk matmarked med masse fristelser, og rett bak finnes hyggelige tapasbarer hvor du kan få en rimelig lunsj.

Parc de la Ciutadella er en deilig oase midt i byen, hvor det alltid er noe å se på. Kjøp med noen delikatesser, og ta piknik på gresset her. Men pass på verdisakene, for her kan det være mange lommetyver. Obligatorisk å ta «selfie» foran Gaudi-fontenen.

4. Byens hjerte

Placa Catalunya i Ciutat Vella-området er selve hjertet i Barcelona, og ligger i den ene enden av La Rambla. Herfra kommer/går også flybussen. Følger du La Rambla fra Placa Catalunya kommer du til havnen og Mirador de Colom. Underveis passerer du for eksempel operabygget, og La Boqueria markedet.

Dette er selvsagt bare noen av ting å gjøre mens du er på ferie i Barcelona. Utforsk byen på egen hånd ved å ta offentlig transport, lei en sykkel, eller kjøp billett til en av sightseeing-bussene.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.