Sagrada Familia Barcelona

Sagrada Familia

La Sagrada Familia i Barcelona er kunstneren Antoni Gaudís store livsverk og mesterstykke. Kirken hadde byggstart den 19. mars 1882 og er fremdeles under konstruksjon! Sagrada Familia er en av Barcelonas mest kjente severdigheter og virkelig et spektakulært skue!

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Sagrada Familia Sagrada Familia

Fra begynnelsen var det arkitekten Fransisco de Paula del Villar som var ansvarlig for prosjektet, men etter en uoverenstemmelse med finansieren sa del Villar seg opp og Antoni Gaudi tok over prosjektet. Han gjorde om store deler av prosjektet og gjorde det til sitt livsverk. Gaudí døde i 1926 etter å ha blitt påkjørt av en sporvogn, og siden da har man fortsatt på bygningen av kirken etter hans planer og skissetegninger. Til tross for at kirken enda ikke står ferdig, finansieres kirken mer eller mindre helt av inntekter fra turismen. I november 2010 ble kirken innviet av paven Benedictus XVI, som konsekrerte den.

Fakta om Sagrada Familia

Når kirken står ferdig, som enda er uklart når vil bli, kommer den til å ha 18 kirkespir som representerer Jomfru Maria, Jesus, de fire evangelistene og de tolv apostlene. Sagrada Familia har tre fasader, som viser Jesus' liv fra fødsel til døden. Gaudí begynte med fødselsfasaden allerede i 1892. Den mest iøyenfallende fasaden er den som skal representere døden. 

Sagrada Familia Sagrada Familia

Besøke Sagrada Familia

Åpningstider: november til februar fra kl. 09.00 – 18.00, mars fra kl. 09.00 – 19.00, april til september fra kl. 09.00 – 20.00 og oktober fra kl. 09.00 - 19.00.
Inngangsavgift: grunnavgiften er 100 kroner, derpå tilkommer kostnader for visse deler av kirken. 
Les mer på Sagrada Familias hjemmeside

 Adresse: Carrer de Mallorca, 401


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.