Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Midt i sentrale Barcelona finner du den grønne oasen Parc de la Ciutadella – citadellparken. Det er en 17 hektar stor og frodig park med både innsjø og en dyrehage! Parken ble anlagt samtidig som Barcelonas citadell ble revet i 1869, og derav har parken fått sitt navn!

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Parc de la Ciutadella Innsjøen i Parc de la Ciutadella

I 1872 fikk Josep Fonterè oppdraget med å tegne parken, som først var tenkt å være formet som en hestesko i anledning verdensutstillingen i 1888. Designet ble derimot endret og i dag er det kun parkens sørlige og vestre del som er bevart. 

Parc de la Ciutadella er en herlig grønn oase midt i storbyen. Her kan du gå en fin tur, besøke innsjøen og kanskje til og med ta en liten båttur for å beundre parken fra vannet. Det finnes et par bevarte bygninger i parken, som for eksempel Katalonias parlament som stammer fra middelalderen. Parlamentet er åpent for besøkende for de som ønsker å ta en tur inn. 

Om du besøker parken på sommeren, juni til august, holdes det gratis jazzkonserter i parken fra kl. 22.00 på kveldene. Ta med deg litt snacks og noe godt å drikke mens du nyter musikken på gressplenen. Mens du er her på kveldstid, bør du også besøke fontenen La Cascada – den er vakkert opplyst etter mørkets frembrudd!

Zoo Barcelona

I den sørlige delen av parken ligger Zoo Barcelona som ble åpnet for allmennheten i 1893. De første dyrene i parken kom fra en privat samler ved navn Lluís Martí Codolar.

Zoo Barcelona har åpent alle dager i uken, men åpningstidene varierer etter sesong. Les mer her. I dyreparken finnes det alt fra småfugler til komodovaraner og andre større dyr. Du kan også se et 19 meter langt hvalskjelett fra en strandet hval som ble funnet i 1983 på stranden Prat de Llobregat. 

Å komme seg hit

Den enkleste måten å komme seg hit er å ta metroen til stoppet Arc de Triomf. For å komme hit tar du den røde linjen, nummer 2.

Priser og åpningstider

Det er gratis å besøke Parc de la Ciutadella. Parken er åpen hver dag fra klokken 10.00 til 20.00 mellom april og oktober. I løpet av mars og november måned stenger parken klokken 19.00. I lavsesong mellom desember og februar er parken åpen hver dag mellom klokken 10.00 til 18.00.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.