Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Midt i sentrale Barcelona finner du den grønne oasen Parc de la Ciutadella – citadellparken. Det er en 17 hektar stor og frodig park med både innsjø og en dyrehage! Parken ble anlagt samtidig som Barcelonas citadell ble revet i 1869, og derav har parken fått sitt navn!

I 1872 fikk Josep Fonterè oppdraget med å tegne parken, som først var tenkt å være formet som en hestesko i anledning verdensutstillingen i 1888. Designet ble derimot endret og i dag er det kun parkens sørlige og vestre del som er bevart. 

Parc de la Ciutadella er en herlig grønn oase midt i storbyen. Her kan du gå en fin tur, besøke innsjøen og kanskje til og med ta en liten båttur for å beundre parken fra vannet. Det finnes et par bevarte bygninger i parken, som for eksempel Katalonias parlament som stammer fra middelalderen. Parlamentet er åpent for besøkende for de som ønsker å ta en tur inn. 

Om du besøker parken på sommeren, juni til august, holdes det gratis jazzkonserter i parken fra kl. 22.00 på kveldene. Ta med deg litt snacks og noe godt å drikke mens du nyter musikken på gressplenen. Mens du er her på kveldstid, bør du også besøke fontenen La Cascada – den er vakkert opplyst etter mørkets frembrudd!

Parc de la Ciutadella

Zoo Barcelona

I den sørlige delen av parken ligger Zoo Barcelona som ble åpnet for allmennheten i 1893. De første dyrene i parken kom fra en privat samler ved navn Lluís Martí Codolar.

Zoo Barcelona har åpent alle dager i uken, men åpningstidene varierer etter sesong. Les mer her. I dyreparken finnes det alt fra småfugler til komodovaraner og andre større dyr. Du kan også se et 19 meter langt hvalskjelett fra en strandet hval som ble funnet i 1983 på stranden Prat de Llobregat. 

Å komme seg hit

Den enkleste måten å komme seg hit er å ta metroen til stoppet Arc de Triomf. For å komme hit tar du den røde linjen, nummer 2.

Priser og åpningstider

Det er gratis å besøke Parc de la Ciutadella. Parken er åpen hver dag fra klokken 10.00 til 20.00 mellom april og oktober. I løpet av mars og november måned stenger parken klokken 19.00. I lavsesong mellom desember og februar er parken åpen hver dag mellom klokken 10.00 til 18.00.