La Boqueria Barcelona

La Boqueria i Barcelona

La Boqueria, eller Mercat de Sant Josep de la Boqueria som markedet egentlig heter, er et stort matmarked midt i Barcelona. Bare et steinkast fra operahuset og den kjente gaten La Rambla ligger den store bygningen som yrer av liv og duft av god mat.

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

La Boqueria startet som et omreisende marked og beveget seg opp og ned langs den store hovedgaten La Rambla, som allerede i år 1200 var en viktig handelsgate for lokalbefolkningen. Markedet fikk tilslutt en fast plass og vokste raskt i popularitet. I takt med flere besøkende ble også La Boqueria anerkjent som et ordentlig marked og fikk i 1826 sin offisielle markedsstatus. I 1840 flyttet La Boqueria inn i lokalene hvor matmarkedet er å finne den dag i dag. Den har blitt renovert og endret et par ganger i løpet av årene. . 

Å være en forhandler i La Boqueria er et yrke som ofte går i arv. Mange av forhandlerne som i dag står inne i markedet er tredje eller fjerde generasjon innen samme familie.

Når du besøker La Boqueria må du være forberedt på at dette er Barcelonas mest kjente marked – noe som betyr at det kan oppstå litt trengsel. Det er likevel vel verdt et besøk, for her finner du alt du kan tenke deg og en drøss av fristelser! Fra fersk frukt, nøtter og bær til alle mulige typer kjøtt og skalldyr. Du finner også et godt utvalg av søtsaker og ferskpressede juicer til rundt 1 euro.

La Boqueria i Barcelona La Boqueria i Barcelona

Tre tips før du besøker La Boqueria: 

  1. Kom hit sulten! Det finnes mange ulike små restauranter inne på markedet og maten lages ved bestilling – garantert fersk!
  2. Dra tidlig på dagen. Jo tidligere du kommer jo større sjanse er det for å unngå de største folkemengdene. Kom tidlig og start dagen med en herlig frokost, handle inn til dagens piknik eller fersk frukt til stranden. Uansett dagens aktivitet så er dette det perfekte stedet å handle mat!
  3. Ta turen lenger inn i bygningen. Lengre inn blir prisene nemlig billigere og det er helt klart verdt å ta seg gjennom alle de spennende bodene for å komme seg hit.

Å komme seg til La Boqueria

Om du ikke allerede er i nabolaget ved La Rambla, kan du enkelt ta deg hit med metroen, linje 3. Hopp av på stoppet Liceu og så er det kun et par minutters gange unna. Vil du heller ta buss kan du ta linjene 14, 59 og 91. 

Åpningstider

La Boqueria er åpent hver dag mellom kl. 8.00 – 20.30.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.