Barcelona Parc Guell

Gaudis Barcelona

Barcelona er en fantastisk storby for en weekendtur. Her er det herlig å spasere gjennom sjarmerende Barrio Gotico, slå seg ned på en hyggelig tapasbar, se folkelivet på La Rambla, oppleve byens helt suverene tilbud på kunst og kultur, og kanskje se en fotballkamp på heftige Camp Nou. Men det som virkelig setter preg på byen er Antoni Gaudís fargesterke modernistiske arkitektur som du opplever mange steder i byen.

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

La Sagrada Familia

Antoni Gaudí var en nyutdannet arkitekt og den fremste foregangstrederen for katalansk modernisme. Han levde og arbeidet i Barcelona 1852 – 1926. 

Den mest spektakulære av alle hans skapelser er La Sagrada Familia, en fantastisk katedral som fortsatt ikke er helt ferdigbygd. Byggingen av Sagrada Familia startet i 1882 og beregnes og stå helt ferdig i 2030. Den regnes som en av Barcelonas største turistattraksjoner og er vel verdt et besøk.

Når kirken står ferdig kommer den til å ha hele 18 tårn og beregnes da å bli det høyeste kirkebygget i verden. Billetter til Sagrada Familia kan bestilles online. Du kan også kjøpe kombinasjonsbilletter med for eksempel inngang til Casa Gaudí Museu. Bli bedre kjent med Sagrada Familia her

 

Casa Mila Casa Mila

Casa Mila

Man behøver ikke ha spesielt mye kunnskap  for å gjenkjenne en bygning skapt av Gaudí  – du kan rett og slett ikke gå glipp av den helt spesielle stilen. Casa Mila, som er mer kjent under sitt katalanske navn La Pedrera, er en stor bygård på Passeig de Gracia i ekspresjonistisk stil med sin bølgende fasade og helt uten rette flater. Til forskjell fra de fleste fler-familiehus finnes ikke et rom som er likt et annet. Taket på La Pedrera er også berømt – piper, ventilasjonspiper og trappehus er utformet som en samling skulpturer. Som flere av Gaudís bygninger er Casa Mila en offisiell verdensarv.

Casa Battló

Casa Battló ligger også på Passeig de Gracia og er en av Gaudís største mesterverk. Bygningen fungerer blant annet som et museum og gir deg derfor muligheten til å se det fantastiske interiøret og taket på bygningen. Her kan du ta en guidet tur. Andre berømte bygninger av Gaudi som er verdt å besøke er; Palau Guell i El Raval, Casa Calvet i Eixample og Casa Vicens i Gracia. Den sistnevnte var Gaudís første viktige verk. Fasaden preges av vakre fliser og har blant annet morisk innflytelse.

Parc Güell Parc Güell

Parc Güell - en unik park

Parc Güell er både en park og en verdensarv. Parken ble i utgangspunktet konstruert som et nytt boligområde av Gaudí, som hadde kjøpt tomten. Men med laber interesse for området lagde Gaudi heller en vakker park der hans kreativitet fikk fritt utløp. Den store og flotte terrassen midt i parken, bestrødd med mosaikk og fantastiske utsikt over Barcelona – brukes ofte i bilder når Barcelona markedsføres i verden. Gå ikke glipp av denne parken mens du er i Barcelona. Vandre rundt og beundre de typiske Gaudí-bygningene, bølgende trappene og de berømte mosaikkøglene i naturskjønne omgivelser.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.