Magiske Belem i Lisboa

Severdigheter i Lisboa

Usikker på hvilke av Lisboas mange severdigheter som er verdt å se? Vi har listet våre favoritter, og samlet alt fra tusen år gamle slott til mektige tårn.

Castelo de Sao Jorge, tips på apollo.no Castelo de Sao Jorge

1. Castelo de Sao Jorge

Slottet Castelo de Sao Jorge dominerer en stor del av byens silhuett, og det med god grunn. Det moriske slottet ligger på en ås og er fra 1000-tallet. Inne i slottet venter store hager og labyrintganger. Se om du kan finne alle 18 tårn som omkranser slottet, eller gå opp trappene til toppen av et tårn og ta en imponerende bilde av Lisboa fra oven! Castelo de S. Jorge er åpent hver dag og du finner det ovenfor Amalfa. Du kommer deg dit med buss, eller til fots, der sistnevnte alternativ pryder turen med en bratt bakke som huser butikker og uteserveringer.

2. Mosteiro dos Jerónimos

En kjent severdighet i bydelen Belém er klosteret Mosteiro dos Jerónimos, også kalt Hieronymus kloster. Klosteret ble bygget gjennom hele 1500-tallet og er ett klassisk eksempel på Kong Manuels byggestil, som senere fikk navnet Emanuel-stilen. Klosteret er et mektig og vakkert byggverk – hele 180 meter langt, med spir og en utsmykket fasade.

Belemtårnet i Lisboa, tips på apollo.no Belemtårnet i Lisboa

3. Belémtårnet

En av Lisboas mest kjente severdighet er Belémtårnet, som nedskriver seg helt tilbake til 1500-tallet, og ble en verdensarv i 1983. Det som en gang i tiden var et forsvarsanlegg er nå et minnesmerke og en populær turistattraksjon i bydelen Belém. Du er velkommen inn for et par euro. Tårnet består av fem etasjer, med en takterrasse på toppen. Du tar deg opp hver etasje via en vindeltrapp. Belémtårnet nås med trikk linje 15, tog eller buss.

4. Praça do Comércio

Lisboas største torg heter Praça do Comércio. Torget stod ferdig i 1755 og er i dag en møteplass for både lokalbefolkning og lokaltrafikk. En gang i tiden lå det kongelig slott på torget, som senere (etter jordskjelvet) ble gjort om til et palass. Torget rommer restauranter og kaféer – sett deg ned med noe kaldt å drikke – akkurat som mange av Lisboas tidligere forfattere gjorde.

Rossio-torget i Lisboa, reisetips på Apollo.no Rossio-torget i Lisboa

5. Marmortorget Rossio

Et annet kjent torg i Lisboa er Rossio, kjent for sin rullesten kledd med marmor. Torget, som egentlig heter Praça Dom Pedro IV, er utsmykket med statuer, en vakker fontene, restauranter og (noen turistifiserte) butikker.

6. Broa Vasco da Gama

En bro som severdighet, tenker du kanskje? Sannheten er at Vasco da Gama er den nest lengste broen i hele Europa. Broen er hele 173000 meter lang og 30 meter bred. Broen krysser elven Tejo, og er synlig fra mange plasser i byen.. Broen er oppkalt etter den kjente portugisiske oppdageren Vasco da Gama.

7. Miradouro de São Pedro de Alcântara

Utsiktsplassen Miradouro de São Pedro de Alcântara er en av Lisboas største og mest ikoniske. Her har du en panoramisk utsikt over Lisboa og kan peke ut mange av severdighetene. På utsiktsplassen er det en hage og en kiosk – hvor du kan kjøpe noe å godt å drikke mens du ser (og blir sett på).


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona