Fakta – Lisboa

Lokal tid:

GMT (norsk tid minus 1 time)

Språk:

Portugisisk. Engelsk er blitt det mest utbredte fremmedspråket, men ikke i like stor grad som i Norge.

Valuta:

Euro.

Pass og visum:

Portugal er medlem av Schengen, men siden pass er eneste gyldige legitimasjon for nordmenn må dette medbringes. Spesielt viktig er det å ha passet tilgjengelig dersom du leier bil. Se forøvrig våre sider om Pass og visum.

Elektrisitet:

220 volt med europeiske plugger.

Mat og drikke:

Det er vanlig å spise middag sent (kl. 21), og mange restauranter åpner ikke før 1930.

Transport t/r hotell:

Du reiser på egenhånd, og ordner transport selv.

Strender:

Like utenfor Lisboa ligger byene Estoril og Cascais, som har vakre strender med finkornet sand. Med lokaltog tar det ca. 15-20 min til byene.

Offentlig kommunikasjon:

Taxi ganske billig i Lisboa, men vær oppmerksom på at man ofte betaler rundt 2 euro tillegg for bagasje. Offentlig transport i Lisboa og omegn er godt utbygd, med både buss, trikk, t-bane og taubane. Flyplassen i Lisboa ligger ikke langt fra byen, og med taxi tar det ca 20 minutter til sentrum. Det er også mulig å ta buss fra/til flyplassen; Aerobus går hvert 20. minutt mellom flyplassen og sentrum mellom kl. 7-21 (per okt. 2014).

Nyttig informasjon:

Kommunikasjon: Mobilnettet er godt utbygd og det er GSM-dekning. Postsystemet fungerer raskt og effektivt. Det er trådløs internettdekning på mange restauranter, kafeer og hoteller. Landskode telefon: +351 Åpningstider: Offentlige kontor er som regel åpne 0900-1300 og 14/1500-1800, butikker fra 0900-1900 (en del mindre butikker er stengt i lunsjtid kl. 13-15), kjøpesentre 1000-2300. Supermarked og større handlesentre har søndagsåpent, og holder også åpent de fleste helligdager