Reiser til Paris – bestill fly og hotell til romantikkens by

Paris

  • • Kjærlighetens hovedstad
  • • Uendelig med severdigheter
  • • Et mekka for mat, drikke og uteliv

En reise til Paris er en perfekt reise for en langhelg, enten du reiser med venner, familie eller kjæreste. Flyturen tar heller ikke lang tid – på et par timer kan du være framme i byen som byr på rik historie, kultur for enhver smak, shopping for enhver lommebok og restauranter i verdensklasse. Opplev Paris med vennene, familien eller din kjære.Fakta om Paris

Transport t/r hotell

Flyplasser i Paris
Paris har to internasjonale flyplasser, Charles de Gaulle og Orly. De fleste flyselskap flyr til Charles de Gaulle, mens Norwegian flyr til Orly.

Charles de Gaulle flyplass
Charles de Gaulle, som også kalles Roissy-flyplassen, er Europas nest største flyplass etter Heathrow i London. Den ligger cirka 25 km nordøst for Paris sentrum. Over 60 millioner passasjerer er innom flyplassen og dens tre terminaler hvert år. Terminal 2 har hele 7 haller, som hver seg er som egne terminaler. Flyplassens terminaler er forbundet med CDGVAL, et automatisk togsystem som det er gratis å reise med.

Fra Charles de Gaulle til Paris reise man enklest med lokaltog, buss eller taxi. Det raskeste er lokaltoget som tar cirka 30 minutter til togstasjonen Gare du Nord. Det er to togstasjoner på flyplassen, en i komplekset Roissypôle ved terminal 3, og en ved TGV-stasjonen under terminal 2. TGV er vanlige tog som går til ulike deler av Frankrike, mens lokaltoget heter RER.

Det går også flere ekspressbusser fra flyplassen. easyBus går til området rundt Louvre, Roissybus stopper ved Palais Garnier, og Air Frances egen busservice Les Cars Air France, har 3 linjer – som blant annet går til Place de l’Etoile, Gare Montparnasse og Gare de Lyon.

Orly flyplass
Paris-Orly er den nest største flyplassen i både Paris og Frankrike som helhet. Den ligger cirka 13 kilometer sør for Paris. Fra Norge flyr Norwegian direkte til Orly. De fleste innenriksfly i Frankrike går fra Orly. Lander du på Charles de Gaulle og skal videre med innenriksfly fra Orly går det et lokaltog, RER, mellom flyplassene. Beregne cirka 1 time på denne transporten.

Transporten fra Orly til Paris sentrum innebærer enten lokaltog, buss eller taxi. Til togstasjonen Antony kommer du til med det automatiske transfersystemet Orlyval, som også er forbindelsen mellom flyplassens to terminaler. Orlyval er gratis mellom terminalene, men man må betale for å reise til Antony. Fra den terminal sør går det sporvei til Metrosstasjonen Villejuif – Louis Aragon. Det finnes flere ulike bussforbindelser fra Orly til sentrum. Noen av de går direkte.

Mer fakta

Været

jan 8°c
feb 9°c
mar 13°c
apr 16°c
mai 20°c
jun 23°c
jul 26°c
aug 26°c
sep 22°c
okt 17°c
nov 12°c
des 9°c
7,8 av 10 Paris
Våre gjesters vurdering, Basert på 13 vurderinger

Alle reisemål Frankrike

Korsika

Korsika – den grønne øya som ligger cirka 17 mil sørøst for Frankrike skiller seg klart ut fra de øvrige øyene i Middelhavet. Øyas innland består av høye og skogkledde fjell mens kysten består av rosa klipper og myk sandstrand. Naturens variasjon forklarer enkelt hvorfor franskmennene kaller Korsika for "skjønnhetens øy".

Saint Jean de Luz

Reis til Saint Jean de Luz, en sjarmerende kystby beliggende i den franske delen av Baskerland. Her venter den ultimate ferien for deg som vil kombinere surfing, sol & bad med herlige strandpromenader og heng på uteserveringer i koselige omgivelser.

Nice

Den franske riviera gir mange assosiasjoner. Vakkert og dramatisk landskap, små middelalderbyer på fjelltoppene, trendy badebyer og jetset er bare litt av det man tenker på.