Bydeler i Roma

Bydeler og områder i Roma

Roma er en storby med mange bydeler, områder og nabolag – som alle har sin egen karakter. Bli kjent med bydelene i sentrum av Romas, og finn dine favoritter blant disse!

Bestill reise til Roma

Bestill reise til Roma >>

Se flere reisetips til Roma

Trastevere Roma Trastevere Roma

Historiske Centro Storico

Vil du oppleve det gamle Roma er det Centro Storico du skal utforske. I dette området snubler du stadig over severdigheter i gate etter gate. Her ligger både Pantheon og Fontana di Trevi – og vandrer du rundt i Centro Storico går du før eller siden forbi de begge. Foruten kjente severdigheter nyter du gamle men vakre bygninger, koselige torg og svingete smug. Turisttett? Ja, absolutt! Det er uansett noe du må regne med i Roma.

Den hippe bydelen Trastevere

De mest bohemske kvartalene i Roma finner du helt klart i Trastevere. Til Trastevere kommer du deg ved å krysse elven Tibern om du kommer fra sentrum. Med mindre kjente monumenter er Trastevere mindre turistifisert enn de andre bydelene i Roma. Hit går du for å vandre rundt på brosteinsgater, slå deg ned for mat og drikke på en hyggelig uteservering, og for å sjekke ut små, unike butikker. Tillat deg selv å rote deg bort – på den måten finner du kanskje din favorittgate!

Treenigheten Tridente 

Den nordlige delen av Romas bykjerne heter Tridente. Tridente er et område i Roma som består av tre sammenhengende gater som skaper en treenighet: Via di Ripetta, Via del Babuino og Via del Corso. Den mest kjente severdigheten i Tridente er Spansketrappen. Det er også i Tridente de største shoppinggatene ligger: Via Vittoria, Via Frattina, Via delle Carrozze, Via Borgognona og Via della Vite. Til Tridente hører også Piazza del Popolo til, et stort og majestetisk torg som fikk sitt nåværende utseende 1816. I midten av Piazza del Popolo står en obelisk som kalles Flamingoobelisken som ble reist på 1200-tallet f.Kr. og ble ført til Roma år 10 f.Kr. Torget har alltid blitt brukt som et sted der folk fra alle lag samles og har både fontener, statuer og monument å se på.

Bohemske Monti

Monti er en bydel i vestre Roma som turister ofte går glipp av. Det er her blant annet Colosseum ligger, som jo mange er innom før de går videre uten å utforske mer i denne bydelen. Det er synd, for Monti er en av de eldste og best bevarte bydelene i Roma, og hvor en stor del av lokalbefolkningen bor. Monti er det kunstneriske området i Roma, med annerledes butikker – gjerne vintage – og små trattoriar. På torget Piazza della Madonna dei Monti samles turister og lokalbefolkning ved trappene langs 1600-tallsfontenen for å nyte solen, hvile bena eller lese en bok. Palazzo delle Esposizioni er en annen kjent severdighet i Monti; et museum og kultursenter i en vakker bygning, designet i nyklassisk arkitektur.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona