Pantheon Roma

Pantheon i Roma

Ingen reiser til Roma er komplett uten å ha vært innom Pantheon. Pantheon er en fantastisk bygning og et antikt tempel midt i det historiske Roma. Det ble bygget for å brukes som samlingsplass for befolkningen å dyrke alle guder, som stod på rad og rekke som statuer langs veggene.

Bestill reise til Roma >>

Se flere reisetips til Roma

Pantheon Interiør Pantheon Interiør

Pantheons historie

Pantheon sies å ha bli oppført rundt 27-75 før Kristus, for deretter å ha bli gjenoppbygd i årene 120-125 etter Kristus. Pantheon har vært i bruk siden dette og fremstår i god orden. Arkitekturen i Pantheon har inspirert mange store arkitekter. De store søylene har gitt inspirasjon til mange bygninger verden over. Gå ikke glipp av taket når du er inne i Pantheon, en gigantisk kuppel fungerer som kirkens eneste lyskilde og er ikke mindre enn et ni meter bredt hull.

Priser

Det er helt gratis å besøke Pantheon noe som fører til at det sjelden er køer for å ta seg inn. På grunn av sin lange historie kan det være smart å bestille en guide som kan fortelle om hvordan de bygde Pantheon, den tidstypiske arkitektur og hvordan bygningen er blitt brukt under årenes løp.

Å ta seg til Pantheon

Det kan oppleves litt kronglete å ta seg til Pantheon på grunn av de trange gatene. Ingen busser kan ta seg fram, ikke en gang til nærheten, og det finnes heller ikke noen T-bane i nærheten. Det enkleste er å ta beina fatt å gå fra den populære Trevi-fontenen og gå mot Piazza Navona, der Fontana dei Quattro Fiumi står på midten av torget.

Om du allikevel satser på bussen, så er den nærmeste bussholdeplassen Piazza Argentina, som mange av Romas busser trafikkerer. De bussene som kjører oftest er linjene 40, 60 og 64.

Åpningstider

Pantheon er åpen alle dager året gjennom, bortsett fra den 1 januar, 1 mai og 25 desember. De fleste andre dager er åpningstidene: mandag til lørdag 8:30 til 19:30 og søndager 9.00 til 18:00. Om det skulle inntreffe en høytid på en hverdag er Pantheon kun åpent mellom 9:00 til 13:00. Turister har ingen adgang under messene som skjer hver lørdag klokka 17:00. Under høytider holdes messene klokken 13:30.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her