Fakta – Roma

Lokal tid:

Ingen forskjell fra Norge.

Språk:

Italiensk.

Elektrisitet:

220 Volt, europeisk standard.

Transport t/r hotell:

Flyplasser i Roma
Det er to internasjonale flyplasser i Roma, Fiumicino (Leonardo da Vinci) og Ciampino. Både SAS og Norwegian trafikkerer Fiumicino med direktefly fra Norge. De fleste flyselskapene fly til den største flyplassen, Fiumicino. Du tar deg enkelt mellom flyplassen og Roma sentrum med ekspresstog.

Leonardo da Vinci - Fiumicino flyplass
Fiumicino er Romas og Italias største flyplass og har hele 4 terminaler. Den ligger 35 km sørvest for Romas sentrum. Transport mellom flyplassen og Roma er enkelt og smidig med ekspresstog, lokaltog, lokalbuss eller taxi. Ekspresstoget Leonardo er det absolutt enkleste alternativet. Det går hver halvtime og tar ca. 30 minutter til den sentralstasjonen, Termini. Velger du å benytte taxi er det greit å vite at det finnes faste taxier til en rekke ulike områder fra flyplassen.

Ciampino flyplass
Ciampino er en mindre flyplass som først og fremst trafikkeres av lavprisselskapene. Det er en kombinert sivil og militær flyplass. Flyplassen ligger ca. 15 km sørøst for Roma sentrum.

Strender:

Den nærmeste stranden ligger i Ostia Lido ved kysten, ca. 45 min. med lokaltog. Santa Marinella er også et populært utfartssted for lokalbefolkningen i Roma når de vil tilbringe en dag på stranden. Mange strender betaler du inngang til, men da finnes det dusjer, omkledningsrom, oppbevaringsskap og toaletter.

Uteliv:

Et stort antall barer og restauranter, samt svært gode shoppingmuligheter. I byguiden "Roma Cé", som utgis hver onsdag, finner du aktuelle tips om ulike arrangementer.

Offentlig kommunikasjon:

Gode transportmuligheter. Lokalbusser, tog og t-baner. Taxi er relativt dyrt.