Kultur og fornøyelser i Tyrkia

Vil man gjøre noe annet enn å ligge på stranda så har Tyrkia mye å by på. Her kan du besøke et ekte tyrkisk bad, gå på festival eller besøka Antalyas operahus for en flott forestilling. Se nærmere på våre tips om hvor du kan bli kjent med Tyrkias kultur- og fornøyelsesliv!

Bestill reise til Tyrkia >>

Se flere reisetips

Når du er i Tyrkia bør du ta en tu til et hamam – godt for kropp og sjel!

Gå i operaen

I oktober 2010 ble Antalya Operahus åpnet og siden den gang har de hatt et fullspekket program med mange forestillinger. En annerledes men en meget hyggelig ferieopplevelse!

Slapp av på spa

Hvil ut og finn ferieroen. Langs kysten ligger det mange spaanlegg der kropp og sjel kan få sitt – velg for eksempel et klassisk tyrkisk bad eller unn deg litt ekstra med en deilig massasje. Vil du bo på et hotell med en egen spaavdeling skal du bestille en reise til Apollo Mondo Selected Gold Island, Apollo Mondo Family Gold Island eller Goldcity Holiday Resort.

Hamam

Start ferien på den beste måten ved å besøke et ekte tyrkisk bad. Huden skrubbes ren, du blir dusjet fra topp til tå for å avslutte med en fantastisk oljemassasje.

Gå på festival

Alanyas Turism- og kunstfestival avholdes i slutten av mai. Nede i havna kan du få med deg gratiskonserter og det finns også et marked med fokus på kunst og lokale håndverk. Stemningen og atmosfæren disse dagene pleier å være på topp og nede i havna er det alltid fullt av folk.

Muséet i Side

Like før man kommer frem til den gamle byporten til gamle Side finner du Side museum på høyre side. Det var opprinnelig et gammelt badehus som i dag er gjort om til museum. Her får du et innblikk i hvordan det så ut i badehuset før og kan også se gjenstander fra utgravningene. Inngangsbilletten koster cirka 10 lira. Åpent tirsdag-søndag kl. 9.00-19.00. Muséet. Stengt mandager

Gjør et kupp i ferien

I det sentrale Alanya finner du frisøren Cut by Cedal som i tillegg til farging og klipping tilbyr manikyr, pedikyr og sminking. Det er en god idé å benytte sjansen til å klippe seg her siden det er meget gode priser.
Adresse: Kadipasa Mah. Bostancipinari Cad, Zavlak Is Hani No. 3, 07400 Alanya.

Hvert år i oktober avholdes en jazzfestival ved Det røde tårnet i Alanya.

Kulturfestival

Fra slutten av juli til starten av september arrangeres en kulturfestival i Side. Gamle Side pyntes med lamper og lys og man arrangerer konserter med klassisk musikk nede ved Apollontempelet som er velbesøkte. Kulturfestivalen er fra slutten av juli til midten av september.

Jazzfestival

Er du i Alanya i oktober må du ikke gå glipp av den årlige jazzfestivalen. Festivalen avholdes ved det røde tårnet, og inviterer til gratis opptreden av både internasjonale og tyrkiske jazzartister.

Severdigheter i miniformat

I Antalya har man bygd opp en liten by kalt Mini City, med over 80 av Tyrkias mest kjente severdigheter. Her finner du for eksempel Hagia Sofia-moskéen i Istanbul, Kappadokia og Artemistempelet i Efesos i miniatyrformat. Mini City er åpent mellom kl. 8.00 og 19.00.