Reisetips til Manchester

Reiseekspertens tips til Manchester

Manchester er et kultur mekka innsvøpt i graffiti, vinyl og hipsterbarer – og toppet med fotball i verdensklasse.

 

Det er lite som tyder på at ikoniske Manchester en gang var midt i hjertet av den industrielle revolusjon; Det er nemlig lite røyk og støv over byen i dag. Gamle lagerbygninger og fabrikker er i dag renovert til hippe kunstgalleri – og i sentrum pryder hipsterbarer og vinylsjapper gatebildet, side om side med moderne arkitektur og kulinariske opplevelser. Likevel velger de aller fleste av oss å reise til London hvis vi skal til UK. Forståelig nok, men også litt trist. Manchester er nemlig en by som virkelig må oppleves!

Myteomspunne Old Trafford er et must når du besøker Manchester – uansett!

Manchester + fotball = sant

I Manchester får man oppleve fotball i verdensklasse. Her finner man ikke bare ett lag som kan måle seg med verdenseliten, men to! Uansett om hjertet banker for Manchester United eller Manchester City, eller om kampen sees på Old Trafford eller Etihad Stadium, kan man være sikker på at man får se fotball av ypperste kvalitet. City vant ligaen i fjor og er storfavoritt for å gjøre det igjen, samtidig som United har en historie som få kan måle seg med. Den ekstra fotballinteresserte bør også legge turen innom The National Football Museum – seks etasjer fulle av fotballklenodier og hyllester.

Trafford Centre – Englands største shoppingsenter!

Englands største shoppingsenter

Visste du at Englands største shoppingsenter ligger i Manchester? Jepp, kun et steinkast unna Old Trafford! Her har du hele 280 butikker å velge blant, i tillegg til over 50 restauranter og en kino. Kjøpesenteret The Arndale huser også alle kjente merkevarer, mens Market Street er byens svar på Oxford Street i London. For designerentusiastene vil King Street være en drøm – eller Selfridges, selvfølgelig.

John Rylands Library er ett av de vakreste biblioteket i England!

Bøker og vakker arkitektur

Manchester huser et av landets vakreste biblioteker; John Rylands Library. Den fantastiske bygningen, som minner mer om en katedral enn et bibliotek, huser flere historiske gjenstander og er et must å få med seg for alle som elsker bøker, arkitektur og/eller historie! Når man har fått nok av å være innendørs bør man unne seg en spasertur langs kanalen ved Castlefield – spesielt dersom solen skinner.

The Northern Quarter - den hippe og bohemske delen av Manchester

Musikken og utelivet

Mange av verdens beste musikere har sitt opphav i Manchester – blant annet storheter som Oasis, The Smiths og New Order, for å nevne noen. Det arrangeres guidede turer for de som vil vite mer om musikk generelt og bandene spesielt. Det er alltid en god idé å besøke The Warehouse Project som befinner seg i et gammelt tilfluktsrom fra andre verdenskrig, rett under togstasjonen Piccadilly. Her spilles både ny og gammel musikk og DJ-er får muligheten til å vise seg fram.

I likhet med London bugner Manchester av restauranter og barer, til alle mulige prisklasser og smaksløker. Er det derimot en bydel du virkelig bør få med deg, så er det The Northern Quarter. Den hippe og bohemske delen av Manchester omtales ofte som byens mest trendy område, og nye restauranter og barer åpner her nesten hver eneste dag. På dagtid er også Richmond Tea Rooms et eventyr av en opplevelse!

Frister det med en tur til Manchester? Pakk din egen reise med fly, hotell og eventuelt fotballbilletter og gjør deg klar til avspark!


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend ❤

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise bort for egentid. Hva med Paris, Roma, Praha og Barcelona?

Flybilletter til utlandet

Trenger du kun flybillett? Gjerne til lavpris? Med Apollo kan du bestille billige flybilletter ut av landet. 

Søk og bestill flybilletter

Finn den neste reisen din