Spanske spesialieter

Spanske spesialiteter

På Mallorca finnes det mengder av utsøkt mat og spennende spanske spesialiteter å smake! Det er de lokale råvarene og ingrediensene som finnes i middelhavsområdet som gir den fantastiske smaksopplevelsen.

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips til Mallorca

Tapas Tapas

Apperitiver

På mange restauranter på Mallorca får man en liten apperitiv servert før maten. Den består ofte av grønne oliven, aioli og brød. Olivene er ofte ”aceitunas aliñadas” det vil si marinerte, og gjerne i en ansjosmarinade. Aioli er en herlig hvitløksmajones som er perfekt å dyppe brødet i.

Tapas – en spansk klassiker

Noen av våre favoritter er:
Gambas al ajillo – hvitløksreker
Alcachofas aliñadas – marinerte artisjokker
Tortilla de patatas – spansk potetomelett
Croquetas – kroketter av skinke, fisk, grønnsaker eller kylling
Chipirones – små friterte blekkspruter
Pimientos de padrón – små grønne paprika i olivenolje
Patatas bravas – fritert potet med chili- og hvitløkssaus
Dátiles con bacon – baconsurrede dadler
Pescaditos – små friterte fisker

Paella Spesialiteten paella

Jamón ibérico - lufttørket skinke

Jamón ibérico anses som en ordentlig delikatesse. Den kommer fra viltgående griser og er derfor relativt dyrt. Skinken lufttørkes i opp til to år for å få den gode smaken. Jamón Serrano er fjellskinken som serveres i tynne skiver. Den ferske skinken dekkes med salt i to uker for å trekke ut væsken. Deretter henges skinken opp for å tørke i mellom 6 og 18 måneder. Cortadoren kalles den som skjærer opp skinken, og det anses å være en kunst å gjøre det på riktig måte. Det holdes til og med årlige konkurranser i dette. 

Boquerones

De små marinerte ansjosene, boquerones, er å finne på nesten alle tapasmenyer på de baleariske øyene. De marineres i eddik, men i enkelte oppskrifter brukes også sitron. Ansjosen serveres også fritert og kalles da boquerones fritos. Begge rettene spises som en tapas eller forrett. Et kaldt glass hvitvin, eller en caña, øl på fat, smaker godt til de salte små fiskene. 

Pan con tomate

Spis frokost som en ekte "mallorquin"! Bestill en café con leche og pan con tomate. Toastet landbrød med olivenolje og revet tomat er en typisk frokost på de baleariske øyene. Drikker du ikke kaffe, så kan du bytte den ut med zumo de naranja, en vitaminkick i form av ferskpresset juice på solmodne appelsiner. 

Paella

Den spanske nasjonalretten paella er en smaksopplevelse du ikke må gå glipp av! Retten har fått sitt navn etter den store stekepannen den lages i. Paella består av ris smaksatt med saffran, erter, paprika og krydder. Det finnes flere ulike varianter av paella, men den klassiske inneholder kanin, svinekjøtt, pølse, fisk og skalldyr. En ekte paella tar rundt 20 minutter å tilberede, og det kreves mye kjærlighet og gode, ferske råvarer for å få det beste resultatet. Når paellaen serveres er det en fryd for øyet! 

Sobreasada

Den røkte pølsen sobrasada er laget på kjøtt fra ”porc negre”, svart gris. Pølsen smakstilsettes med rød sterk paprika. Den henges opp til tørk i mellom 1 og 8 måneder. Selv om den ser ut som en vanlig pølse, likner innholdet mer en paté. I stedetfor å skjære den opp i skiver, så smøres den ofte ut på en brødskive.

Ensaimadas

Øyas store stolthet er det luftige snackformede bakverket ensaimadas. Bakverket er enten dekorert med melis eller fylt med kandisert frukt, eggekrem, sjokolade eller syltetøy. Du får kjøpt ensaimadas på nesten alle supermarked og er en populære gave å ta med seg hjem.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.