Jamón ibérico - lufttørket skinke
Jamón ibérico anses som en ordentlig delikatesse. Den kommer fra viltgående griser og er derfor relativt dyrt. Skinken lufttørkes i opp til to år for å få den gode smaken. Jamón Serrano er fjellskinken som serveres i tynne skiver. Den ferske skinken dekkes med salt i to uker for å trekke ut væsken. Deretter henges skinken opp for å tørke i mellom 6 og 18 måneder. Cortadoren kalles den som skjærer opp skinken, og det anses å være en kunst å gjøre det på riktig måte. Det holdes til og med årlige konkurranser i dette.
Boquerones
De små marinerte ansjosene, boquerones, er å finne på nesten alle tapasmenyer på de baleariske øyene. De marineres i eddik, men i enkelte oppskrifter brukes også sitron. Ansjosen serveres også fritert og kalles da boquerones fritos. Begge rettene spises som en tapas eller forrett. Et kaldt glass hvitvin, eller en caña, øl på fat, smaker godt til de salte små fiskene.
Pan con tomate
Spis frokost som en ekte "mallorquin"! Bestill en café con leche og pan con tomate. Toastet landbrød med olivenolje og revet tomat er en typisk frokost på de baleariske øyene. Drikker du ikke kaffe, så kan du bytte den ut med zumo de naranja, en vitaminkick i form av ferskpresset juice på solmodne appelsiner.