Bilde av: Katedralen i Palma

Palmas severdigheter

Palma er Mallorcas fantastiske hovedstad som byr på vakre severdigheter som de elegante byggingene La Seu, L' Almudaina og Castell de Bellver. I de gamle kvartalenefinner du dessuten mange koselige gater og grender å titte seg om i.

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips til Mallorca

Slottet Bellver

Bellver betyr utsikt på katalansk og fra toppen av slottet har du en fantastisk panoramautsikt over fjellene, havet og Palma by. Men det er ikke bare utsikten som gjør Castell de Bellver så fantastisk. Den runde og annerledes arkitekturen er meget spesiell og et av de første eksemplene på 1300-tallets militære arkitektur. Det er tre tårn der de holdt utkikk etter fiender, og slottets vinduer er små for å unngå pilene fra angripernes buer. De nederste delene av slottet ble brukt som fengsel frem til så sent som 1915. På området er det et fint museum med blant annet skulpturer, våpen middelalder, mallorkansk keramikk, smijerns sigiller og lamper. Slottet er åpent mandag til lørdag 8.00–20.00 samt søndag 10.00–19.00.

Severdigheter i miniatyr

Pueblo Español betyr spansk by og det er akkurat hva det er, fast i miniatyr. Her har de samlet de fleste kjente monumentene fra Spania på et sted. I tillegg kan du nyte spansk gastronomi siden det ligger flere restauranter, barer og butikker inne på området. Pueblo Español er åpent fra 9.00 til 19.00. Adresse: C/Poble Espanyol, Palma.

Bilde av: Palmas katedral - La Seu Palmas katedral - La Seu

Palmas katedral - La Seu

Palmas absolutt vakreste og mest imponerende bygning er den store gotiske katedralen La Seu. Den ble oppført i 1230 oppe på en arabisk moské og det sies at den står som et symbol for makten og rikdommen hos Mallorcas kristne erobrere. Bygningen er utsmykket med et av verdens største rosettformede vindu i farget glass. Katedralens fasade er imponerende med forskjellige motiv på alle sidene. Det er også et museum der du kan se noen av La Seus tidligere altertavler og mektige barokk-kandelabere. Inne i katedralen er det dessuten et verk av den velkjente arkitekten Gaudí.  La Seu er åpen fra kl. 10.00 til 17.30 hver dag.

L' Almudaina

Palasset som ligger rett overfor Palmas katedral er bygd i en blanding av gotisk og maurisk stil med arabiskinspirerte vinduer og middelalder tårn. Palasset brukes ved anledninger den dag i dag av den spanske kungen. Åpent: mandag til fredag fra 10.00 til 17.45 samt lørdag fra 10.00 til 13.15.

La Lonja og Paseo Marítimo

La Lonja er navnet på den gamle handelsbørsen i Palma, men også på hele området rundt bygningen. Her ligger det mange små koselige tapasrestauranter og hyggelige smug å spasere i.  Går du ned mot vannet kommer du til Palmas paradegate, Paseo Marítimo, som går gjennom hele byen langs vannet. Her ligger en markedsplass, butikker, restauranter og barer. I havna kan man se enorme cruiseskip og luksus yachter.

Mirós museum

Kunstneren Joan Miró kom opprinnelig fra Barcelona, men han bosatte og giftet seg på Mallorca i 1956. Etter hans død i 1983 ble huset hans i Palma gjort om til et kunstsenter, og er nå for tiden et museum. Mirós malerier er kjente for å ha frisk farger og lekende former og på museet kan du se flere fantasifulle skulpturer, kunstverk på papir og lerret samt veggmalerier. I atelieret får er det nesten så man får følelsen at Miró kan komme tilbake og måle hvilket øyeblikk som helst.  Muséet er åpent fra tirsdag til lørdag fra kl. 10.00 til 19.00 samt søndag fra kl. 10.00 til 15.00.

Arabiske bad

Noen av de få levningene som er igjen på Mallorca etter maurerne er de arabiske badene, som ligger bak Palmas katedral. Det var opprinnelig et badehus med en tilhørende vakker hage. Åpent fra kl. 9.30 til 20.00.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.