Bilde av: Palma by

Pulserende Palma

Den lille storbyen Palma ligger lett tilgjengelig fra hele Mallorca. Shopping, god mat, kultur og avslappende strandliv ... i Palma ligger alt til rette for en vellykket ferie enten du velger å bli her en hel uke eller bare en dag.

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips til Mallorca

Palma er hovedstaden i øygruppen Balearene og sammenlignes ofte med Barcelona. Og det er ikke uten grunn, Palma har akkurat som Barcelona en internasjonal atmosfære, nærheten til havet, et rikt fornøyelses- og kulturliv, restauranter i toppskiktet og selvsagt spennende shopping. Til og med Barcelonas mest kjente arkitekt, Antoni Gaudí, har vært med på å sette sitt preg på byen. Bl. a. med utsmykningen av den store katedralen La Seu, som er et av Palmas landemerker. Om du går fra La Seu og nedover gatene vestover og nordover, så får du med deg byens severdigheter på en hyggelig tur. I Palma har du også den luksusen at det er kort vei til flere fantastiske strender. Tilbringer du ferien i en av Mallorcas deilige feriebyer kan du ta en dagstur til Palma og få litt storbypuls.

Bilde av: Strender på Mallorca Strender på Mallorca

Selv om Palma har det meste en storby kan by på så er det allikevel kort vei til det meste og du kan gjøre det meste til fots. Er du ute etter stort shoppingtilbud på kort tid bør du ta turen til stormagasinet El Corte Inglés. På Passeig des Born og den store shoppinggaten Jaime III finner du flere av de store butikkjedene. Er du ute etter de litt mer spesielle kuppene bør gå til gaten Costa d’en Brossa, som ligger i Palmas gamle kvartaler. Her finnes også et par kunstgallerier, tradisjonelle kaféer og livlige barer. En fin avslutning på en dag i Palma er å gå til det koselige torget Plaça Sa Llotja og nyte folkelivet.

Strender på Mallorca

Cala Mayor er en av de beste strendene som ligger ved Palma og det er enkelt å komme seg dit om du bor inne i byen. llletas er et annet fint strandområde som ligger en drøy mil vest for Palma og her er det tre veldig fine badeviker. Alcudiastranden på øyas nordkyst er kanskje Mallorcas mest barnevennlige strand, den er langgrunn og vannet er rent og klart. En av øyas mest kjente strender er Es Trenc i sør og er en ca. 2 kilometer lang kritthvit sanddyne helt uten bebyggelse. Vil du heller nyte av små bukter så besøk Cala d’Or, på østkysten.

Spiselige suvenirer

Hvis du lurer på hva den kartongen på størrelse med en pizza som mallorkanerne bærer rundt på er, så er det mest sannsynlig bakverket ensaïmada. Det er et hvetebrød med melisstrø, som både bakes som mindre boller og som en gigantisk hvetekake som hele familien kan dele. Bakverket er noe man typisk har med seg når man går på besøk på Mallorca.

Bilde av: Oliven Oliven

Utflukter

Mallorca har alltid vært et viktig knutepunkt for seiling i Middelhavet. Marinaen Port Adriano ligger 9 kilometer sørvest for Palma og ble innviet i 1992, og de siste årene har den fått en ansiktsløftning av stjernedesigner Philippe Starck. Her arrangeres ulike seilaser, blant annet Copa del Rey og Superyacht Cup, men også kunstfestivaler og en mat- og drikkemesse.

Tre tips for tapas

• 13 %, Calle San Feliu 13.
• Tast, Calle Unión 2 och Avenida Compte de Sallent 13.
• La Paloma, Calle Apuntadores 16, La Lonja.

En perfekt kveld i Palma er å gå fra bar til bar og smake på tapas og vin.

Mercado Olivar

Maten står sentralt i Palma by. Overalt vrimler det av tapasbarer og fantastiske restauranter. Et besøk i mathallen Mercado Olivar, som ligger i hjertet av Palma by, ved Plaza Olivar, er en fryd for både øyne og ganen.  Her finner du helt sikkert noen godsaker du vil ta med hjem, vi kan f. eks. den mallorkanske smøremyke og kryddersterke salamilignende pølsa sobrasada. Her kan du spise lunsj i i barene. Smak på fisk- og skalldyrrettene – du er jo tross alt ved Middelhavet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.