Severdigheter på Fuerteventura

Fuerteventura er som skapt for oppdageren. Opplev øyas mange vakre severdigheter i form av både natur og steder. Her får du tips til 12 severdigheter du ikke må gå glipp av!

Sanddynene i Corralejo Sanddynene i Corralejo

1. Parque Natural de las Dunas

La deg forføre av denne vakre naturparken ved Saharasandstranda som strekker seg flere kilometer sør fra Corralejo med det turkise havet i bakgrunnen. Her er det lett å drømme seg bort og bare nyte livet. Å ta seg hit uten kamera og badeklær er en synd, for man blir aldri mett på denne geologiske åpenbaringen av hvit sand, blå himmel og turkist hav. Her finnes ingen butikker eller kaféer, så husk å kjøpe med deg mat for dagen som du kan spise mens du nyter omgivelsene. Du kommer lettest hit med en leiebil eller med buss nr. 6 fra Corralejo. Bor du i Jandía eller Playitas må du først komme deg til Puerto del Rosario og der bytte til buss nr. 6.

2. Villa Winter

I nærheten av Cofete på sørlige Fuerteventura ligger Villa Winter, som bygges av den tyske ingeniøren Gustav Winter under andre verdenskrig. Det finnes mange spekulasjoner om hva som skjedde i huset, og din reiseleder deler gjerne de teoriene som finnes. Du kommer til dette huset fra Cofetestranda.

3. Nuestra Señora de la Regla i Pajara

Denne kirken har en dør som er et unikt og vakkert håndverk, påvirket av aztekernes byggekunster. Inne i kirken kan du nyte skjønnheten og stillheten. Etter turen til kirka anbefales en spasertur gjennom Pajaras by for å oppleve den sjarmerende småstedsidyllen på Fuerteventura.

4. Faro Punta de Jandía

På øyas sydligste punkt finnes fyrtårn som har hjulpet mange sjømenn gjennom årene. Fyrtårnets unike og vakre for må oppleves på stedet for at det skal komme til sitt rette og for at det skal oppfattes fullkomment.

5. Jandíahalvøya

Høyreiste fjell, hvite strender og turkisblått hav! Alt dette opplever du i dette mektige naturreservatet. Jandíahalvøya, eller Jandía Peninsula som den heter på spansk, er et vidstrakt område som du enklest kommer til med leiebil eller buss nr.1 fra Puerto del Rosario eller Gran Tarajal. For mer informasjon om busstidene– kontakt gjerne reiselederen. 

6. Isla de los Lobos

Opplev denne Robinson Crusoe-øya som kun ligger et kvarter fra Corralejo. Her kommer du deg bort fra all stress og kan bare nyte stillheten og friheten! Ta deg en tur rundt øya og finn et lite, bortgjemt eget sted for avkobling.

7. Utsikt i Morro Velosa

Et flott utsiktspunkt over øya der du kan beskue Fuerteventuras landskap, fjellene, strendene og havet. På en klar dag kan man se helt til Puerto del Rosario. Morro Velosa ligger nord for Betancuria.

8. Saltmuseum

I Salinas del Carmen ligger det et saltmuseum fra 1910 som forteller om den kulturen som ble skapt rundt saltet. Museet ligger et kvarters biltur sør for flyplassen på østsiden av øya, rett ved veien FV-2.

9. Ayose & Guize

De første menneskene som kom til Fuerteventura var guancher som bodde i fjellene. Når spanjolene koloniserte Fuerteventura på 1300-tallet var øya delt i to provinser: Maxorata i nord og Jandía i sør. Provinsene ble styrt av hver sin konge, Ayose respektive Guize, som det står statuer av ved utsiktspunktet Morro Velosa. 

Fyrtårnet i Playitas Fyrtårnet i Playitas

10. Tindayafjellet

Midt på øyas reiser det seg et 401 meter høyt fjell. Fra toppen kan man på skyfrie dager se Tenerifes høyeste fjell Teide. Før i tiden trodde man at djevelen bodde på Teide noe som helleristningene her tyder på.

11. Grotter i Ajuy

Besøk de mektige grottene ved kystbyen Ajuy – de er som tatt ut av en piratfilm! Havets bølger slår mot fjellet med en imponerende kraft og det er lett å kjenne naturkreftene.

12. Fyrtårnet i Playitas

Knapt seks kilometer fra byen Las Playitas, på Punta de la Entallada, ligger dette flotte bygget. Omgitt av praktfulle fjell og med Atlanterhavet ved sin side står fyrtårnet og vokter havet. Her kan du se den vakreste soloppgangen noen gang!


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Fuerteventura.

Finn ditt Fuerteventura!

På Fuerteventura er det noe for så vel treningsentusiaster som for de som søker en mer avslappende ferie. Her har vi samlet det som er karakteristisk for våre feriesteder på Fuerteventura.

Les mer og finn ditt Fuerteventura

Våre reisetips til Fuerteventura

Fuerteventura er en karakteristisk kanariøy som er fullspekket med vakre strender og fine naturopplevelser. Se våre Fuerteventura-tips her.

Les våre reisetips for Fuerteventura

Våre hotell på Fuerteventura

Kanariøyenes nest største øy byr på hotell som tilfredsstiller et hvert behov Her har vi samlet alle hotellene på Fuerteventura, noe for enhver lommebok!

Se Fuerteventuras hotell