Fakta – Fuerteventura

Mat og drikke:

Toretters middag ca. kr 150,- pr. person.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til Caleta de Fuste ca. 15 minutter, til Corralejo og Las Playitas mellom 40 og 60 minutter; til Costa Calma ca. 1 t og 20 min., og til Jandia, ca. 1 t og 40 min.

Avgift for spesialbagasje som f.eks. sykkel, surfebrett og golfbag. Du kan forhåndsbestille plass i transferbussen tur/retur til spesialbagasje til en kostnad av NOK260,- eller betale €35,- ved ankomst.

Strender:

Fuerteventura er kjent for sine mange og kilometerlange sandstrender med hvit finkornet sand og krystallklart vann. Svarte lavastrender forekommer. Her kan man finne sin egen uberørte strand. Sterke undervannsstrømmer og og stor forskjell på flo og fjære forekommer, noe som medfører at sanden delvis kan forsvinne fra strendene. Det finnes flere naturiststrender, spesielt på sørkysten.

Uteliv:

Corralejo har et stort utvalg av puber, musikkbarer, restauranter og noen diskotek. Caleta de Fuste har et fåtall barer og diskotek. I Jandia er fornøyelseslivet mer begrenset, og i Costa Calma er nattelivet veldig rolig.

Offentlig kommunikasjon:

Veinettet er godt utbygd, og lokalbusser trafikkerer nesten hele øya. Det er rimelig å kjøre taxi innenfor de forskjellige stedene, men skal man lengre, kan det bli dyrt. Hyppige båtavganger mellom Lanzarote og Fuerteventura, noe sjeldnere på søn- og helligdager. Katamaranen tar ca. 20 minutter, en noe større ferge tar ca. 35. Begge båtene tar med biler.

Aktiviteter:

I Corralejo-området, Caleta de Fuste, Costa Calma og Jandia-området er det perfekte forhold for windsurfing. Bredt tilbud av aktiviteter som vannski, vannscooter, dykking, tennis, ridning og sykling.