Elvecruise fra Paris
Reiserute 5 netter på Seinen

Reiserute

Paris – Les Andelys – Honfleur – Duclair –  Rouen  –  Paris 

Om du ønsker å kombinere cruiset med et ekstraopphold i Frankrike, kan du kontakte oss for mer informasjon/pris.


Dag 1: Norge – Paris

Flyreise til Paris og transfer til båten, som ligger til kai nær Eiffeltårnet. Etter innsjekking og velkomstmiddag kan du la deg underholde i salongen med en tradisjonell fransk aften "Titi Parisien". I løpet av natten går båten fra kai og seiler gjennom forstedene med kurs for Les Andelys.
 

Dag 2: Paris – Les Andelys – Honfleur

Nyt formiddagens flotte seiling med noen avslappende timer på soldekket før neste stopp i Les Andelys. Her kan du bli med på et slottsbesøk til Martinville-slottet, bygd på 1500-tallet av den rike forretningsmannen Jacques Pelletier, og benyttet som familiens feriested. I dag er slottet museum og byr på en vandring gjennom franske tradisjoner fra et stort utvalg av klesantrekk til møbler, inventar og kunsthåndverk. På ettermiddagen fortsetter båten mot Honfleur.

Etter lunsj setter vi kursen nordover – mot Mâcon – mens du kan sitte på dekk eller i salongen og glede deg over vakre landskaper i Burgund.

Les Andelys

Dag 3: Honfleur

Ankomsten til Honfleur avhenger av tidevannet. Når skipet har lagt til kai, blir morgentimene viet til en vandringstur langs en del av ”Alabaster-kysten” som strekker seg 130 km langs Normandie. På spaserturen kan vi nyte fantastisk utsikt med storslåtte hvite klipper, strender og sjarmerende landsbyer. Vi får også smake den franske klassiske likøren Bénédictiner. Alternativt kan du bli med på en heldagstur til strendene i Normandie. (Denne må forhåndsbestilles). Du kan også benytte ettermiddagen til egne opplevelse i Honfleur – en liten landsby hvor kunstnere, musikere og elskere av god sjømat møtes. Besøk gjerne fiskehavnen, gamlebyen, saltloftene og St. Catherine-kirken, som i sin helhet er laget av tre. Båten ligger ved kai natten over.

Dag 4: Honfleur – Duclair – Rouen

Formiddagen byr på en vakker strekning som har inspirert kunstnere opp gjennom tidene. Vi passerer under den spektakulære og moderne Normandie-broen før ankomsten i Rouen. Byen var tidligere hovedstad og landets femte største havneby – dette til tross for at den ligger 130 km fra kysten! Formiddagens utflukt går til Normanklosteret. Om ettermiddagen kan du følge med på byvandring, med attraksjoner som Notre Dame-katedralen, rettsbygningen og markedsplassen hvor Jeanne d’Arc ble brent i 1431. Avskjedsmiddag mens båten er på vei mot Paris.

Rouen

Dag 5: Rouen – Paris

Nyt formiddagens flotte seiling med noen avslappende timer på soldekket. Vi seiler gjennom seks sluser og passerer La Defense - et berømt, futuristisk bolig- og forretningsområde på vei til Paris. Etter ankomst Paris arrangeres en panaromautflukt i denne romantiske byen. Cruiset avsluttes med Paris «by Night» – en glitrende og vakker kveldsseilas gjennom byen som nær sagt ligger badet i lys. Vi seiler sakte forbi Eiffeltårnet, Grand Palais, Orangerie, Louvre og Notre Dame-katedralen som dominerer Ile de la Cite.
 

Dag 6: Paris – Norge

Utsjekking etter frokost og transfer til flyplassen for returreisen til Norge.

 


Merk! Utfluktene som er beskrevet i programmet er mot tillegg. Reiseruten er preliminær og tilpasses underveis ut fra vannstanden i elven. Noen ganger kan utfluktene medføre en lengre bussreise om båten må legge til et annet sted. Det tas forbehold om endringer som følge av uforutsigbare hendelser underveis; som værforhold/vannstand, streik, flyforsinkelser, endringer i åpningstider eller andre lokale forhold. Dette kan skje kort tid før anløp, og er sikkerhetsmessig og operative avgjørelser tatt av kaptein og rederi utenfor Apollos kontroll.