Øyene utenfor Dubrovnik

Like utenfor Dubrovnik ligger det flere vakre øyer - perfekte til dagsturer når du vil ta en pause fra bylivet. De største øyene inngår i øygruppen Elafiti. Vi har laget en oversikt over de fineste øyene i dette området og hvordan du kommer deg dit!

Øya Sipan Øya Sipan

Sipan – den største øya i Elafitigruppa

Øya Sipan er den største i Elafitigruppa med sine 15,8 kvadratkilometer. Dette er én av de tre øyene i gruppa som er bebodd, med 440 innbyggere. Sipan har fra gammelt av vært et ferieparadis og hit valfartet kroater allerede fra 1500-tallet og bygget sine feriehus. 

Mens du er på øya kan du besøke Fyrstepalasset Knezev Dvor som ble bygget i 1450 i byen Sipanska Luka, én av de to byene på øya. Her finnes det også en vakker sommerresidens fra 1500-tallet som er verdt et besøk. For å komme deg til Sipan drar du med ferge fra Dubrovnik til Sipanska Luka. Transporten tar cirka 1 time og 35 minutter. 

Lopud

Lopud er den nest største øya i Elafitigruppa og kalles for "øya i midten" på folkemunne. På Lopud kan du nyte vakker natur og ta en herlig pause på stranda. Hit drar mange som bor i Dubrovnik for de lange sandstrendene og det asurblå havet ved Sunj.

Kolocep Kolocep

Kolocep

På Kolocep reiser du for ro og fred. Øya har bare 100 innbyggere og akkurat som på Lopud finnes det ingen biler her. Kolocep er også den øya i Elafitigruppa som ligger nærmest Dubrovnik og ferga hit tar bare 20 minutter. 

Her nyter du strendene og det klare vannet. Du kan også spise godt på den lokale fiskerestauranten. 

Korcula

Med sine 17 000 innbyggere er Korcula den mest befolkede øya i Adriaterhavet. Marco Polo sies å ha kommet herfra noe som bidrar til øyas popularitet. Her kan du besøke museer og lære deg mer om steinhuggeri, kunsten å bygge båter og selvsagt om Marco Polo. Hvis du ønsker sol og bad så finnes det også muligheter til det. Å komme seg hit er litt mer tungvint enn til de andre øyene - det krever nemlig transport med både bil og båt i cirka 4 timer. 

Adriaterhavet Adriaterhavet

Lokrum

Om du er ute etter en kortere dagstur er Lokrum det perfekte utfluktsmålet. Øya ligger nemlig kun 10 minutter fra Dubrovniks gamleby med båt. Båtene går en gang i halvtimen. På øya kan du spasere i koselige områder og besøke den mest kjente turistattraksjonen, "Dødesjøen" - en lagune som er ekstra salt, hvor du kan bade med fantastisk utsikt. 

For deg som ønsker mer enn sol og bad finnes det blant annet 36 kirker og templer å besøke, samt en botanisk hage. På øya tar du deg rundt med sykkel eller golfbil, ettersom det ikke finnes biler på øya. Båten som tar deg hit fra Dubrovnik tar cirka 1 time og 20 minutter. 


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer