Peterskirken i Roma

Peterskirken i Vatikanet

Basilica di San Pietro i Roma er en av verdens største kirker. Peterskirken, som den heter på norsk, ligger i Vatikanstaten og er katolisismens hovedkirke.

Allerede i 1506 startet byggingen av Peterskirken, men det var først 120 år senere kirken stod helt ferdig. Kirken, som er formet som et latinsk kors, hadde flere kjente arkitekter innblandet i designen. Det var først og fremst Carlo Maderno som hadde hovedansvaret, men også arkitekter som Rafael, Donato Bramante og Michelangelo var med i prosessen. Kirken er oppkalt etter apostelen Peter, som døde år 64 e.Kr. og sies å være begravet her.

Bestill reise til Roma >>

Se flere reisetips til Roma

Pieta Michelangelo Pieta av Michelangelo

Hva gjør man i Peterskirken?

Når du besøker denne mektige bygningen bør du ikke gå glipp av en tur opp den store kuppelen. Enten betaler du noen euro for å ta heisen, eller så tråkker du opp trappene. Om du er redd for trange omgivelser er det lurt å koste på seg heisturen, for trappene opp er smale og bratte. Vel oppe er det dog vel verdt besværet! Fra kuppelen ser du utover hele Roma.

På bakkeplan kan du nyte mange vakre kunstverk mens du er her. Blant annet finner du Michelangelos kjente verk Pietà her. Det er en skulptur som forestiller Jomfru Maria som holder sin døde sønn Jesus på fanget. Dette er det eneste verket Michelangelo signerte med sitt navn.

Priser og åpningstider i Peterskirken

Det koster ingenting å gå in i Peterskirken og køene som dannes er først og fremst for sikkerhetskontrollen som alle besøkende må igjennom. Om du vil unngå en del kø, kan du bestille billetter eller guidede turer som nevnt ovenfor. Åpningstider finnes på Vatikanets offisielle webside.

Petersplassen Petersplassen i Roma

Noe å tenke over når du besøker Vatikanstaten

Når du besøker Vatikanstaten bør du tenke over antrekket. Det er viktig å dekke skuldre og knær, uansett hvor varmt det er – det gjelder både kvinner og menn.

Peterskirken er en svært populær plass å besøke som turist i Roma, så vær tidlig ute så slipper du å stå i kø lenge. Det beste er faktisk å være her innen det åpner. Det hender paven selv er på plass ved Peterskirken og da er det ekstra mye folk her. På søndager klokken 12 taler paven til folket ved Petersplassen som ligger rett foran Peterskirken.

Å ta seg til Peterskirken

Til Peterskirken tar du deg enklest med T-bane. Ta linje A og gå av ved Ottaviano-S. Pietro-Musei Vaticani og spaser i cirka 10 minutter.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona