Sightseeing i Roma

Annerledes sightseeing i Roma

Det finnes så mye mer i Roma enn de klassiske turistattraksjonene og det historiske sentrum. For å få et ekte glimt av Roma kan du enkelt ta turen vekk fra de mest berømte severdighetene. Da vil du oppdage noe annerledes og få et helt annet bilde av byen. Her er ett par tips på en annerledes sightseeing i Roma.

Bestill reise til Roma

Se flere reisetips til Roma

Kirkegården Il Cimitero Acattolico di Roma Kirkegården Il Cimitero Acattolico di Roma

Kirkegården i Testaccio

I bydelen Testaccio ligger en av Europas vakreste kirkegårder med det eminente navnet Il Cimitero Acattolico di Roma. Kirkegården er protestantisk og grunnlagt på 1700-tallet. Fram til kirkegården ble stengt for nye begravelser på 1900-tallet var det først og fremst utlendinger som ble begravet her – og i blant dem storheter som John Keats og Percy Bysshe Shelley. Nære kirkegården finner du også Cestipspyramiden, et gravmonument som ble oppført mellom år 18 til 12 f.Kr. Pyramiden er drøye 36 meter høy i sement og dekket med marmor.

For å ta seg til den protestantiske kirkegården: ta T-banelinje B til stasjonen Piramide, eller buss 3, 75, 23, 60, 83, 95, 280, 30 eller 175.
Åpningstider: mandag til lørdag, 09:00 – 17:00. Søndager holder kirkegården åpent fra 09:00 – 13:00.

Matmarked Roma Matmarked Roma

Matmarkedet Trionfale Market

Trionfale Market heter matmarkedet som sies å være den første i Roma, og til dags dato også den største med over 270 boder. På Trionfale Market får du fatt i alt fra ferske grønnsaker, eksotiske frukter, fisk og charcuterie til salgs. Det er her lokalbefolkningen kjøper sin mat.

Rusle omkring og se på hverdagslivet som pågår, kjøp med deg litt ost og charcuterie til hotellrommet eller spis en lett lunsj på en av de genuine stands som er spredd på matmarkedet.

Å ta seg til Trionfale Market: Ta t-banen linje A til stasjonen Ottaviano og gå 500 meter.

Åpningstider: mandag til lørdag, 07:00 – 14:00.

Katakombene i Roma Katakombene i Roma

Katakombene i Roma

En annerledes severdighet i Roma er katakombene. Katakombene, som er gamle gravplasser fra antikken, finnes i Romas utkanter og består av store grotter og tunneler, alt fra seks til 20 meter under jorden. Behovet for katakombene oppstod på grunn av mangelen på kirkegårder. Samtidig forbød den romerske loven at man begravde sine nære og kjære innenfor bymurene, noe som forklarer hvorfor alle katakombene ligger i utkanten av Roma.

Det finnes opp i mot 60 katakomber i Roma – og du kan besøke fem av de. Den største katakomben heter Santa Domitilla.

Å ta seg til Santa Domitilla: Buss 716 fra Piazza Venezia.

Entréavgift: 8 euro per person

Åpningstider: onsdag til mandag, 09:00 – 12:00, 14:00 – 17:00. Vår oppmerksom på at katakombene i Santa Domitilla er stengt fra desember til januar.

Annerledes sightseeing roma Sightseeing i Roma, utenfor turistfellene

Den kunstneriske gaten Via Margutta

Bare et steinkast fra Spansketrappen ligger en skjult gate og en rolig oase som få turister vanligvis finner - Via Margutta. Den smale gaten er proppfull med kunstgallerier, studioer og antikviteter.

En gang i året (ofte i slutten av april eller begynnelsen av mai), holdes utendørsutstillingen “In Cento Pittori di via Margutta” - hundre malere av Via Margutta på gaten. Da stiller hundre kunstnere ut verkene sine på gaten som en eneste lang utstilling.

Å ta seg til Via Margutta: Gå! Via Margutta ligger bak hovedgaten Via del Babuino, som starter fra Spansketrappen.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona