Bilde av: Milia Beach på Skopelos

Oppdag Skopelos

Gjør som Meryl Streep i Mamma Mia og ta trappene opp til en av øyas små kirker, bad naken eller bestill verdens beste oste pai. Skopelos har som du forstår en hel del å by på.
Les flere reisetips til Skopelos

Skopelos fantastiske strender

Øyas beste sandstrand heter Limnonari, og den finner du en drøy mil fra Skopelos by. Her ligger det flere tavernaer der du kan spise lunsj. Fra bussholdeplassen er det en kort spasertur til stranden.

Koselige Agnondas ligger ca.1 mil fra Skopelos by, og det er lett å komme seg ned til stranden fra hovedveien. Ved den lille fiskerbyen er det flere fiskerestauranter og tavernaer.

Stafylos Beach er stranden som ligger nærmest Skopelos by, ca. 500 meter fra bussholdeplassen. Det er en veldig populær strand i høysesong, nettopp fordi den ligger så nært Skopelos by. I tilslutning til stranden ligger det også en naturiststrand. En trapp opp fra stranden tar deg til nærmeste restaurant.

Panormosbukten på Skopelos sørlige side har en vakker sandstrand og mange pittoreske strandtavernaer. Det er definitivt verdt å ta turen hit for å tilbringe en deilig dag i solen. Panormosbukten ligger 1,5 mil fra Skopelos by, og hit kommer du deg med bil eller buss.

Drøyt 2 mil fra Skopelos by finner du Milia, en av øyas mest populære strender. Den passer for deg som vil ha en dag med vannsport og andre aktiviteter. Herifra har du også fin utsikt over den lille øya Dassia.

Les mer om Skopelos strender

Bilde av: Gresk salat Gresk salat

Nyt øyas delikatesser

Midt i Skopelos by, ved havnen, finner du Restaurant Gialos. Blant de mange greske spesialitetene på menyen kommer du garantert til å finne en favoritt. Innehaveren prater «skandinavisk» så det er lett å gjøre seg forstått.

Skopelos har mange gode delikatesser å by på, men den mest kjente er kanskje Skopelos egen oste pai. Den finner du over alt på øya og passer perfekt sammen med en fersk gresk salat. Her er noen andre greske favoritter:

  • Saganaki – fritert ost
  • Stifado – kjøttgryte med gode krydder
  • Tzatziki – yoghurt, agurk og hvitløk
  • Dolmadakia – vinblad fylt med ris
  • Tirokriketter – fritert ostekroketter

Bon appetitt!

Se og gjøre på Skopelos

Den gamle bykjernen i Skopelos by ligger i åssiden ved havneanløpet. Bak kirken Panagia Panagitsa ligger Kastro, ruinene av et gammelt venetiansk fort. De små smugene og gatene i den gamle bydelen er bygd som en labyrint for å forvirre piratene og uvelkomne gjester. Nonneklosteret Evangelistria er det eneste aktive klosteret på Skopelos, og ligger på det høyeste punktet over Skopelos havn. Det er fint å besøke klosteret og se nonnenes håndverk og nyte av den imponerende utsikten. I området finnes flere vakre klosterbygninger.

Et annet tips er å leie en bil eller ta en taxi for å gjenoppleve scenen i Mamma Mia der Meryl Streep synger ”The winner takes it all”. Spring opp bakken og føl deg som en filmstjerne. Det skal sies at det ikke er samme kirke som i filmen, men det er allikevel en morsom opplevelse og utsikten er utrolig vakker!

Neo Klima/Elios er en liten by som ligger knappe 3 mil fra Skopelos by, langs veien til Glossa. Byen ble bygd i 1965, da befolkningen ble evakuert til Klima etter ett stort jordskjelv. Fra Klima kan du gå til fots til havnebyen Loutraki. På den nordligste delen av Skopelos ligger øyas nest største by med en betagende utsikt over Egeerhavet. Her kan du kjenne hverdagsrytmen til lokalbefolkningen i en by som fremdeles er ganske upåvirket av turismen.

Når du besøker Skopelos må du ikke gå glipp av den vakre sorte og hvite keramikken som øya er berømt for. Når du legger til med båten i Skopelos havn er det ikke langt til nærmeste keramikkverksted, der du kan se hvordan den lages og kjøpe med deg en suvenir hjem.

Se flere reisetips til Skopelos


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Finn den neste reisen din