Koselige byer på Rhodos

Lei en bil eller ta lokalbussen og oppdag små idylliske byer på landsbygda der tiden har stått stille.  

 

Kamiros Den klassiske byen Kamiros

Monolithos

Monolithos er den viktigste byen på den sydvestlige kysten av Rhodos, byen ligger vakkert ved foten av et stort fjell. I nærheten av byen ligger slottet fra 1400-tallet med samme navn. Innenfor slottsmurene ligger et kapell og fra slottet har du en imponerende utsikt. Har du lyst p et bad etter slottsbesøket ligger det en sandstrand rett sør for slottet.

Ágios Isídoros

Ágios Isídoros er en sjarmerende liten by med bare noen få hus og et par tavernaer. Her er luften fylt av duften av ville urter som vokser i fjellene og du kan kose deg med herlige grønnsaker, vin og honning – alt er lokalprodusert. Slik lokalbefolkningen møter med oss besøkende her går rett inn i hjertet. Byen ligger ved det høye Atavirosfjellet som er et paradis for naturelskere og klatreentusiaster.

Kamiros

Kamiros er en av Hellas’ best bevarte klassiske byer. Byen hadde sin storhetstid på 400-tallet f. Kr. men ble ødelagt i et jordskjelv et par hundre år senere. I dag ser du ruinene av et tempel, et offentlig bad og store vannsisterner om du tar turen hit.

Koselige Embonas

Embonas er den høgstliggende byen på øya og byr på en pittoresk idyll med smale gater og koselige tavernaer. De vakre broderte stoffene som lages her selges i byen og benyttes i de tradisjonelle draktene som lokalbefolkningen ofte bærer. Reisen opp hit er meget vakker og går gjennom frodig natur opp mot fjellet.

Kapell og kirke på fjellet Filerimos Kapell og kirke på fjellet Filerimos

Vandringstur ved Profiti Elias

Den lille byen Profiti Elias ligger i fantastiske omgivelser og byr på gode turmuligheter. Godt merkede stier gjennom frodig natur i det vakreste området på Rhodos. Du kommer hit med bil eller lokalbuss. 

Archangelos

Gå ikke glipp av muligheten til å bli kjent med Archangelos – en av Rhodos’ største byer der det nesten ikke finnes turister. Å være her er som en reise tilbake i tiden. Bynes gamle tradisjoner holdes i live og her gjør man det meste på tradisjonelt vis. Brød bakes fremdeles i gamle vedovner og håndverk er populært. I byen bor det omtrent 6 000 mennesker og vi anbefaler at setter deg ned på en av byens kaféer og ser på folkelivet.

Fjellet Filerimos

Det flotte fjellet Filerimos er prydet med sypresser og pinjetrær. Her finnes et kapell som vært hellig i over 2 000 år. Det ligger også en rekonstruert kirke fra 1300-tallet her, som er tilegnet jomfru Maria,

 


Tips & Inspirasjon

Finn hotell og feriesteder på Rhodos

Alle reisetips til Rhodos

Rhodos er en tidløs klassiker! Noen av de fineste strendene i Hellas, vakker natur, trendy uteliv og mange kulturelle minnesmerker.

Se alle våre reisetips til Rhodos

Rhodos

  • Unik historie
  • Vakre strender og pittoreske landsbyer
  • Mange aktiviteter

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.