Shopping på Kreta

Shopping på Kreta

Kreta har et stort og variert shoppingtilbud. Her finner du det meste, fra Heraklions store utvalg av butikkjeder til hyggelige markeder, håndverk og fine lokalproduserte matvarer som olivenolje, honning og krydder.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Kreta

Kretas beste shopping

Den beste shoppingen finner du i den største byen på Kreta, Heraklion. Velg blant f.eks Zara, Bershka och Pull & Bear. Du finner dessuten en basargate med butikker som selger alt mellom himmel og jord. De fleste større forretningene er åpne fra 9.00 til 14.30. På tirsdager og torsdager holder de også kveldsåpent mellom 17.30 og 21.00.

Hver torsdag og lørdag mellom 8.00 og 14.00 er det markedsdag i et boligområde i utkanten av Heraklion. Her selges alt fra krydder og grønnsaker til smykker og klær. Det er virkelig en opplevelse å gå rundt blant bodene og se hva som tilbys. Til Heraklion kommer du enklest ved å ta lokalbussen til Heraklion og taxi videre til markedsplassen.

Shopping i Chania Shopping i Chania

Shopping i Chania

I Chania holder de større butikkene åpent alle dager til klokken 14.00 bortsett fra søndager. På tirsdager, torsdager og fredager holder de kveldsåpent mellom 17.30 og 21.00. I den gamle bydelen og i Platanias er butikkene som regel åpne hele dagen, alle dager i uken. En del butikker stenger dog for siesta.

Midt i Chanias sentrum finner du Kretas største markedshall, Agora. Her finner du en rekke butikker som selger lokale godsaker som olivenolje, urter, krydder, ost, vin, raki, frukt og grønnsaker i tillegg til ferskt kjøtt og fisk. Urter og krydderplanter benyttes flittig i gresk matlaging og det er oregano, timian, rosmarin og basilikum som er mest brukt. Åpent mandag til lørdag 8.00 til 14.30 samt tirsdag, torsdag og fredag 18.00 til 21.00.

Markedsdager på Kreta

I Agios Nikolaos er det utendørsmarked hver onsdag formiddag, det holdes på parkeringen til det offentlige sykehuset.

I Elounda kan du gå på et mindre marked hver fredag formiddag. Chania har markeder på onsdager, torsdager og lørdager. På torsdagsmarkedet i bydelen Nea Chora kan du blant annet kjøpe grønnsaker, frukt og klær. Markedene er åpne mellom 7.00 og 14.00

Rethymnon har et tradisjonelt marked mellom 8.00 og 14.00 på torsdager, på parkeringen vis-à-vis byparken. Her kan du kjøpe frisk frukt og solmodne grønnsaker til en sunn ferie-frokost på balkongen. Det er også markeder på mandager og lørdager på andre steder i byen.

Ta med deg litt av Kreta hjem

Å kjøpe med seg olivenolje er som å ta med seg en liten bit av Kreta hjem. Oljen er verdenskjent pga. den høye kvaliteten og den unike smaken. I tillegg til olje kan en krukke honning eller velduftende krydder være hyggelige gaver å ta med seg hjem. Det lokale håndverket kan også være hyggelige suvenirer. I byene Kritsa, Kotoulofari og Anogia kan du kjøpe vakkert håndarbeid og annet håndverk og i keramikkbyen Thrapsano finner du utsøkte keramikkprodukter.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her