Opplevelser på Korfu

Naturopplevelser på Korfu

For deg som liker å være ute og oppleve naturen der du er har Korfu mye å by på. Her er det turstier for ulike nivåer og mange vakre utsiktsposter for dagsutflukten. Har du lyst til å prøve dykking er det selvsagt et ypperlig sted for det. Det klare vannet gjør opplevelsen ekstra fin. Eller hvorfor ikke se denne vakre øya fra hesteryggen?

Bestill reise til Korfu >>

Les flere reisetips til Korfu

Bilde av: Nissaki Nissaki

Dykking og snorkling i Nissaki

Stranden i Nissaki består av store hvite steiner som gjør at vannet er glassklart og passer derfor perfekt for snorkling og dykking. Det er dykkerselskaper i Ipsos, Barbati og Nissaki som kan gi deg med dykkertimer og utstyr, men selve dykkingen skjer i uansett i Nissaki.

Med båt for en dag

Å leie en egen liten motorbåt for en dag er den perfekte måten å oppleve Korfu fra sjøsiden på. Både på den vestre og den østre delen av øya er det mange fine steder som du kun kommer til med båt. Å leie båt koster fra 50 euro/dag og du finner utleiebåter ved de fleste strendene. 

Bilde av: Frodige Korfu Frodige Korfu

Ut på tur i Chlomos

Vil du ha en litt utfordrende tur i vakre omgivelser kan vi anbefale Chlomos. Før du kommer til Argirades passerer du en skilt mot Chlomos, og derfra følger du veien rett opp i fjellene. Vel oppe i Chlomos har du en fantastisk utsikt over Agios Georgios og Korission-sjøen.

Til toppen for utsiktens skyld

Fjellet Pantokrator er Korfus høyeste punkt og reiser seg 900 meter over havet. På toppen ligger et kloster og en kafé. Herfra ser du Korfu by og de frodige delene av øya. Herfra ser du over til Albania og på en riktig klar dag kan du se Italia. Hit opp kan man kjøre bil, men for den beste opplevelsen anbefaler vi at du i hvert fall går den siste biten til fots slik at du får med den fantastiske utsikten. 

Bilde av: Drastis Drastis

Cape Drastis

Går du vestover fra byen Sidaris og stranden Apotripiti, langs en smal grusvei, så kommer du etter ca. 3 kilometer frem til odden Cape Drastis. Helt nede ved vannet ligger en liten hytte der du kan kjøpe noe drikke. Orker du ikke å gå hele veien tilbake kan du ta en taxibåt til Sidari.

Canal d'Amour

I Sidari ble de første sporene etter mennesker på Korfu funnet. I dag er Sidari en ferieby og langs kysten rager imponerende klippeformasjoner. Her ligger også Canal d'Amour – legenden sier at om du svømmer gjennom den så vil du finne kjærligheten på den andre siden.

Korfu fra hesteryggen

På nordsiden av øya er det flere steder som tilbyr ridning, bl.a. i Kassiopi og Roda. Å ri i ro og mak gjennom frodige olivenlunder er en herlig ferieopplevelse og en perfekt måte å se og nyte de vakre omgivelsene på. Det tilbys ulike typer av turer, både for nybegynnere og mer erfarne ryttere.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.