Fakta – Korfu

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 130 kroner, en øl ca. 15.

Transport t/r hotell:

Fra Korfu flyplass til:

  • Nissaki ca. 40 minutter
  • Agios Gordis, Agios Georgios og Glyfada ca. 45 minutter
  • Paleokastritsa ca. 50 minutter
  • Roda ca. 55 minutter

Transporten foregår vanligvis uten våre reiseledere.

Strender:

Korfu har mange fine badestrender, som Glyfada, Agios Gordis og Agios Georgios på vestkysten med brede, fine sandstrender og krystallklart vann. På Paleokastritsa finner du spennende grotter og sand-/rullesteinstrender. Ved Korfu by ligger Mon Repo-stranden som er en sand-/steinstrand. Gouvia og Dassia på østkysten har steinstrender med sandbunn. I Sidari i nord finnes herlige viker og sandsteinsklipper samt en fin sandstrand.

Uteliv:

Diskotek og barer på de større feriestedene. Korfu by har et rikelig utvalg av restauranter og barer. Langs havneveien ligger øyas største diskotek, ca. 1 km utenfor byen.

Offentlig kommunikasjon:

Gode bussforbindelser fra Korfu by til de andre byene på øya, f.eks. til/fra Dassia 2 ggr/time. St. George og Agios Gordis har begrensede bussforbindelser. Buss fra St. George til Korfu by ca. 2 ggr pr. dag og fra Agios Gordis ca. 5 ggr pr. dag. Mange drosjer. Bil-, moped- og sykkelutleie. Fergeforbindelse til Brindisi, Bari og Ancona i Italia. Lokale båtforbindelser til flere nærliggende øyer, samt Igoumenitsa på fastlandet. Flyforbindelse med Athen.

Aktiviteter:

Korfu har en utmerket 18-hulls golfbane i Ropadalen på vestkysten. Korfu er også kjent for sine utmerkede dykkeforhold. Tennisbaner på flere hoteller. Vannsportsaktiviteter på de fleste større strendene. Ridning tilbys også på øya.

Nyttig informasjon:

På Korfu kan internettdekningen og WiFi generelt være ustabilt.