Mat på Korfu

Korfus spesialiteter

På Korfu er det mange matretter som minner oss om øyas nærliggende nabo Italia. Sjekk ut tipsene våre og slim at du kan finne frem til øyas beste delikatesser, som oftest består rettene av fisk eller kjøtt og som gjerne serveres med lokale aperitiffer.  

Sofrito

Sofrito er en klassiker på Korfu og består av oksekjøtt som serveres i en hvit hvitløkssaus. Originalen serveres med potetmos, men mange restauranter serveres den med pommes frites.

Mpourdeto

Mpourdeto er en fisk som serveres i en rød, sterkt krydret saus. Til fisken spiser man hvitt brød som man dypper i sausen og som hjelper mot den sterke smaken.

Pastisada

Pastisada er en rett der man tydelig kan se den italienske matkulturens innflytelse. Retten består av kokt oksekjøtt som serveres i en smaksrik tomatsaus sammen med spaghetti.

Bilde av: Gresk salat

Mythos

Mythos er en populær gresk øl som smaker aller best når den serveres i et iskaldt glass rett fra fryseren. På Korfu produseres de to lokale ølsortene Corfu beer og Ionian beer, rød eller svart. Tsitsimpyra er også en øl som er typisk for Korfu som er veldig oppfriskende i smaken.

Bilde av: Kumquat

Kumquatlikør

Kumquatlikør er en spesialitet som lages av de små kinesiske appelsinene som dyrkes på Korfu. Likøren er ekstremt oransje i fargen og serveres ofte etter maten for å hjelpe på fordøyelsen. Frukten brukes også til å lage godteri eller en hvit variant av likøren.

Frappé

Frappé er en selvfølge når man er på ferie i Hellas. Kaffepulver vispes ut i vann og fylles så på med isterninger. Det er mange måter å drikke en frappé på – velg om du vil ha melk i og hvor mye sukker det skal være.

Limoncello

Den deilige italienske sitronlikøren Limoncello drikkes ofte iskald som etter maten. Korfu har mange fellestrekk med Italia og et lite glass Limoncello er alltid en frisk avslutning på middagen.