Restauranter på Korfu

Korfus beste smaksopplevelser

Lei av å handle og kutte, steke og servere? Kom i feriestemning og unn deg et velsmakende restaurantbesøk du sent vil glemme.

Bestill reise til Korfu >>

Les flere reisetips til Korfu

Bilde av: Restaurant i Sidari Restaurant i Sidari

Lemon Garden

Lemon Garden Restaurant & Bar i Acharavi har en koselig hage med sitrontrær, der du kan nyt et måltid eller en drink. På onsdager kan den som ønsker det danse salsa her og på søndagsformiddager er det yoga i hagen. Mandagskveldene er det gresk musikk som gjelder.

Middag i Pelekas

I den lille fjellbyen Pelekas ligger det flere tavernaer som serverer lokale delikatesser. Hit kommer mange av de fastboende på øya for å kose seg med den vellagede maten og nyte den gode stemningen. Pelekas ligger mellom Agios Gordis og Glyfada, omtrent 25 minutters kjøring fra Gouvia/Dassia.

Koselig hotellrestaurant

I hotell Dassia Beach ligger en restaurant som passer perfekt for en utekveld i Dassia. Den ligger helt ned til vannet og har en hyggelig atmosfære. Hotellet er familieeid og det merker man på den vennlige stemningen. På menyen står både tradisjonelle retter og internasjonal mat. Tel: +30 266 109 3224.

Kokekunst i verdensklasse

Hector Botrini er en verdensberømt kokk som har et eget tv-program. Hans restaurant Etrusco ligger i den delen av Dassia som heter Korakiana. Restauranten er litt høy i pris men du er garantert en stor matopplevelse med førsteklasses råvarer. Adresse: Kato Korakiana. Tel: +30 266 109 3342.

Bilde av: Moussaka Moussaka

Bord for to i Korfu by

Pass på å spis nydelig, god gresk eller italiensk mat i Korfu by. Restaurant Marinas ligger rett nedenfor det nye fortet, akkurat der gamlebyen begynner. I en koselig bakgate kan dere nyte hverandres selskap, en porsjon tradisjonell moussaka eller en fersk italiensk sommerpasta. For en romantisk og rolig middag med ekte lokal atmosfære er et besøk hit den perfekte avslutningen på feriedagen.

Restaurant Kaisers Bridge

Restaurant Kaisers Bridge ligger på en bro ut i sjøen i Benitses. På den ene siden ligger ruinene av Kaiser Wilhelms bro opp til Akilles palasset og på den andre sitter det to skulpturer på steiner ute i det klarblåe vannet. Menyen består av greske og internasjonale retter. Tel: +30 266 107 2032/71040.

Gresk aften hos Spiros

Kokken Spiros, på hotell Anastasia i Agios Georgios, har reist rundt hele verden med båt og kan dette med å lage mat. Han bruker alltid ferskt kjøtt og de beste råvarene. Moussakaen han er virkelig god og kanskje det beste på menyen. Omtrent annen hver uke arrangerer hotellet gresk aften med mat, dans og musikk. Tel: +30 266 205 2908. 

Øyas spesialiteter

På restaurant Balcony, som ligger sør i Agios Georgios, serveres en av de beste rettene på hel Korfu: stamna. Det er en lekker gryte med kokt oksekjøtt, potet, grønnsaker, rødvinssaus og smeltet ost. Eieren Dimitris er pratsom og byr gjerne på noen av sine livshistorier. 

Middag med havet som kulisse

Restaurant Oceano eies av George, en vennlig man som gjør alt for at du som gjest skal stortrives. Restauranten ligger i byen St. George rett ved stranden og er den perfekte plassen for en avkoblende middag med bølgenes brus i bakgrunnen. Spør gjerne etter dagens spesialitet. Er du ute etter litt mer futt og fart bør du bestille bord på en lørdag – da kommer nemlig lokale dansere dit og har oppvisning. Tel: +30 26620 51978.

Eldst i by’n

Oppe i Acharavi ligger en rekke ulike restauranter, men ingen lager så god tzatziki som den de lager på The Pumphouse. I denne velsmakende dippen er det litt dill og en hel del hvitløk. Det er den eldste restauranten i byen og her kan du fremdeles nyte retter fra det tradisjonelle greske kjøkkenet. Adresse: Acharavi Main Road. Tel: +30 266 306 3271.

Middag med utsikt

Helt øverst i byen Pelekas ligger ruinene fra Kaisers trone. Fra Sunset Restaurant, som ligger på toppen, har du en fantastisk utsikt over solnedgangen i vest. Det er et vakkert skue når solen farger hele himmelen rød innen den forsvinner mellom to fjell i det fjerne. 

Bilde av: Grillet kyllingspyd Grillet er best

Grillet er best

På San Remo, som ligger midt i bargaten i Sidari, kan de kunsten å servere velsmakende hurtigmat. Her har de en komplett hamburgermeny med et titalls ulike valgmuligheter, stort utvalg av pizza og pasta, men fremfor alt skikkelig gode grillspyd. Bestill souvlakis og litt tzatziki å ta det med ned til stranden. Marinaden de bruker gir den lille ekstra smaksopplevelsen. Det spiller ikke noen rolle når du skulle bli sulten – San Remo er åpen døgnet rundt alle dager i uken.

Kylling på Likithos Village

Restauranten på hotell Likithos Village i Agios Georgios serverer god gresk mat. Spesielt kyllingrettene er meget delikate. Prøv for eksempel "Chicken rolls" og "Chicken Souvlaki". Nå og da organiserer hotellet grillkvelder og de er alltid populære. Tel: +30 266 205 2850.

Komponer din egen pizza

Hver søndag er det pizzakveld på Stevens on the Hill i Agios Gordis. Her komponerer du selv i pizzaen din etter din smak. Velg mellom tunfisk, skinke, kylling, mais, fetaost, tomat, paprika, løk, hvitløk, reker og mye mer. Tel: +30 266 105 3301.

Spar det beste til slutt

I den gamle delen av Korfu by ligger det flere iskrembarer og noen av dem serverer egenprodusert iskrem. Er du sugen på en annen type dessert kan vi anbefale en ostekake, som serveres på de italienske restaurantene i området.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.