Severdigheter på Korfu

Gamle og nye severdigheter

Fra 1400-tallsfort til nybygde havner der de mest luksuriøse yachtene ligger tett – på Korfu finner du en herlig blanding gammelt og nytt. Trenger du inspirasjon til neste utflukt? Sjekk våre tips!

Bestill reise til Korfu >>

Les flere reisetips til Korfu

Bilde av: Spyridons kirke på Korfu Spyridons kirke på Korfu

Øyas egen helgen

St. Spyridon er Korfus skytshelgen og over halvparten av Korfus innbyggere har fått sitt navn etter ham. Det er mange Spyros og Spyridoula på øya. Helgenen har en egen kirke inne i Korfu bys gamle bydel, der Spyridon selv er stedt til hvile. Det er lett å finne frem dit da kirken har byens høyeste kirketårn. 

Palass med mange funksjoner

Achillespalasset var fra starten av den ungarske keiserinnen Elisabeths sommerresidens. Hun døpte palasset etter Akilles siden hun beundret hans styrke og skjønnhet. Når Keiser Wilhelm tok over palasset bygde han en bro fra stranden slik at gjestene hans kunne ri helt opp til entréen. I dag er det bare ruiner igjen av broen. Under første verdenskrig ble palasset benyttet som militærsykehus, men nå er det museum med tusenvis av besøkere hvert år. Achillespalasset har mange fine malerier, skulpturer og en frodig hage med en elleve meter høy statue av Akilles.

Luksus i Gouvia

Til havnen i Gouvia kommer kostbare private båter, både utenlandske og greske, for å legge til. Det er en ren fornøyelse å gå langs havnen og beundre alle luksusyachtene. Spesielt fint er det om kvelden når båtene er belyste. Vil du beholde den eksklusive følelsen kan du spise middag på en av de to luksusrestaurantene som ligger i havna.

Det gamle fortet i Korfu by Det gamle fortet i Korfu by

Det gamle fortet ...

Det gamle venetianske fortet ble bygd på 1400-tallet og er strategisk plassert utenfor Korfu by for å beskytte byens østre side. Innenfor murene ligger St. Georges kirke, den eneste kirken i Hellas som er bygd i dorisk stil. Inne i fortet ligger det en kafé og trapper som fører opp til toppen på rundt 20 minutter. I en liten butikk selger de kopier av museumsgjenstander i keramikk. Her ligger også et lite museum med mosaikktavler samt Korfus almene bibliotek. Inngangsbilletten koster 4 euro.

... og det nye

For å beskytte den vestre siden av Korfu by ble det bygd et venetiansk fort til, som heter St. Marks men som er mest kjent som det nye fortet. Britene og franskmennene har senere bidratt med deler av arkitekturen. Utenfor fortet står et minnesmerke fra andre verdenskrig. St. Marks ligger i den nordøstre delen av byen og har inngang fra gamle havnen. Ved skiltet ”Neo Frourio” finner du de brede trappene som fører opp til inngangen. Inngangsbilletten koster 3 euro.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.