Paris sett fra en Citroën 2 CV

Har du vært i Paris før og litt lei av snegler, gnagsår og Mona Lisa, eller om du opplever Paris for første gang, kan jeg varmt anbefale en guidet tur i Frankrikes mest kjente bil, Citroën 2CV. Jeg visste at jeg ikke hadde tid til å se alle severdighetene på de fire dagene jeg hadde til rådighet, og spesielt ikke i fin kveldsbelysning og hvem vi vel ikke se Eiffeltårnet i diskolys?

Les om hvordan vår svenske kollega Roger Karlsson ble kjent med Paris i en 2 CV. 

Eiffeltårnet slutter aldri å fascinere.

Gjennom Paris' gater i billegenden 2CV!

På denne måten har du mulighet til å se fleste av severdighetene i Paris, både med fin ettermiddagssol og i en skikkelig fin kveldsbelysning der fasadene og statuene konkurrerer om å være vakrest. Paris er så deilig magisk uansett tid på døgnet!

Turen ble bestilt til kl. 19.00 med oppmøte utenfor hotellet og jeg valgte turen som varte i 2 timer, Legendariske Paris. På den måten rakk jeg å spise litt innen tuen og så avslutte kvelden med et varmt måltid etter endt rundtur. Guiden hentet med prikk kl.19 ved hotellet og jeg hadde flaks som fikk en engelsktalende guide fra Belgia som utdannet seg til musiker på de klassiske instrumentene fiolin og piano. Halvparten av severdighetene fikk jeg se i skumringslys og det var gøy å se disse siden jeg ikke hadde rukket dem tidligere på dagen. Den første av de to timene ble avsluttet på en prikk kl. 20.00 ved Eiffeltårnet som bød på en fargesprakende lysshow. 

Fra det sjarmerende Montmartre

Opplev "hele" Paris på fire dager

Den andre timen bød på en tur gjennom Montmartre og opp til kirken Sacré-Cœur for en nydelig utsikt over Paris, og herfra kunne jeg virkelig forstå de store avstandene i denne magiske storbyen. I stedet for å avslutte turen ved hotellet ba jeg guiden om å avslutte turen ved Eiffeltårnet kl. 21 for å se lysshowet nok en gang! Jeg følte meg sikker på metroen så jeg kunne jo komme meg hjem til hotellet på egen hånd. Det ble ikke noen middag denne kvelden. Det ble en baguette med salami og brie på trappen til Sacré Cœur ved midnatt, med Eiffeltårnet glitrende langt der borte i natten. 

Her følger noen av de mest interessante severdighetene på turen: L'Arc de Triomphe, Champs-Elysées, Les Invalides, Musée d’Orsay, Musée du Louvre, Notre-Dame de Paris, Place de la Concorde, Pont Neuf, Saint Germain des Prés District og Panthéon.

Jeg dro til Paris i midten av juni og bestilte utflukten hjemmefra. Alt fungerte helt perfekt med bestilling på hjemmesiden og betalingen ble gjort i euro sedler direkte til guiden etter avsluttet tur – det føltes trygt. Prisen var 140 euro per bil sommeren 2021 og det var bare jeg i bilen. Da bilene er små anbefaler jeg maks tre personer + sjåfør per bil.

Siden været var varmt og behagelig denne kvelden kunne jeg stå i takluken oppover Champs-Elysées, opp mot L'Arc de Triomphe. Jeg følte meg som Leonardo DiCaprio i filmen Titanic. Alt sammen var en fantastisk opplevelse som jeg varmt anbefaler for å oppdage Paris fra en annen side.   


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend ❤

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise bort for egentid. Hva med Paris, Roma, Praha og Barcelona?

Flybilletter til utlandet

Trenger du kun flybillett? Gjerne til lavpris? Med Apollo kan du bestille billige flybilletter ut av landet. 

Søk og bestill flybilletter