Gatekjøkkenmat i Ho Chi Minh-byen

Ho Chi Minh-byen er viden kjent som gatematens paradis. Her finner du mengder av spennende retter, både den kjente vietnamesiske suppa pho, og kanskje totalt ukjente som chả lụa. Her kan du lese mer om hvilke gatekjøkken, og deilige matretter, som ikke må gå glipp av i Ho Chi Minh-byen!

Bestill reise til Ho Chi Minh-byen >>

Flere reisetips til Ho Chi Minh-byen

Vietnamesisk sandwich – Banh mi Vietnamesisk sandwich – Banh mi

Frokost på Bánh Mì Hòa Mã

Bánh Mì Hòa Mã er et gatekjøkken der du kan kjøpe "banh mi op la", en vietnamesisk frokost som består av en baguette, stekte egg, paté og kjøttpålegg. Maten serveres sjarmerende i en gate ved siden av bygningen i ekte vietnamesisk ånd! Tenk på å komme tidlig da Bánh Mì Hòa Mã er populært, både blant de fastboende og turister.

Populære Bánh Mì Huỳnh Hoa

Gatekjøkkenet Bánh Mì Huỳnh Hoa, også kalt Banh Mi O Moi, ble åpnet av et par for mer enn 30 år siden og er kjent for å ha de beste bánh mì-sandwichene i Ho Chi Minh-byen. Bánh mì er egentlig det vietnamesisk ordet for den franske baguetten som ble introdusert for vietnameserne i den kolonitiden. I dag når man bestiller en bánh mì er det den vietnamesiske baguetten fylt med kjøtt og grønnsaker man sikter til – en typisk rett som man ikke må gå glipp av i Ho Chi Minh-byen og Vietnam.

Fisk- og skalldyr i Distrikt 4

I Distrikt 4 i Ho Chi Minh-byen ligger byens beste fisk- og skalldyrrestaurant, med spesialiteter som snegler, krabbe, blåskjell, fisk og blekksprut. Gata kalles "Seafood street", og her er det flere kvartaler med gatekjøkken som serverer retter fra havet. Snegler er en ekte delikatesse i Vietnam og en av de beste stedene å teste disse på er restauranten Ốc Oanh på gata ved navn Vinh Khanh i Distrikt 4.

Bột Chiên Đạt Thành – de fastboendes favoritt

Gatekjøkkenet Bột Chiên Đạt Thành er en favoritt blant de som bor her og kjent for sin "bot chien", en rett som består av friterte kaker, laget på rismel, som toppes med egg for å gjøre det hele bedre. 

Nye smaker på Cơm tấm Trần Quý Cáp

Vil du prøve retten "broken rice" skal du besøke Cơm tấm Trần Quý Cáp. Retten kalles "broken rice" (brutt ris) siden den er laget på ris som har gått i stykker på rismarken, i tørkeprosessen eller under transport. Man pleier å beskrive det som at riskorna får en mer nøtteaktig smak enn vanlig ris, nesten som risotto.

Ben Thanh Street Food Market

I nærheten av Ben Than Market ligger Ben Than Street Food market, et trendy marked med massevis av gatekjøkken som serverer ulike typer mat. Her møtes du av en nydelig atmosfære og stemningen her er ikke like masete som på andre matmarkeder – noe turistene setter pris på.

Kjøp noe på Giò Chả Minh Châu

På Giò Chả Minh Châu kan du kjøpe vietnamesiske matvarer. Prøv for eksempel chả lụa, en type vietnamesisk pølse som skjæres i skiver.

Windsor Plaza

På hotellet Windsor Plaza ligger den herlige restauranten Ngan Dinh som serverer autentisk kantonesisk mat og dim sum. Ta turen helt opp til 25. etasje og Top of the Town Bar & Restaurant, der du foruten mat av høy klasse kan nyte en slående utsikt over storbyen.

Saigon Bar

På toppen av berømte Caravelle Hotel i Saigon ligger skybaren Saigon Bar. Under Vietnamkrigen kom de amerikanske soldatene hit for å hygge seg, og deler av musikalen Miss Saigon utspiller seg her. Musikalen Miss Saigon handler om en amerikansk soldat og en vietnamesisk barnepike som blir håpløst forelsket i hverandre under Vietnamkrigen. I tillegg til lekre drinker, så har baren bra musikk og byens beste utsikt. En drink her koster litt mer enn på andre steder, men du vil snart oppdage at hele opplevelsen er verdt de ekstra slantene.

Barbecue Garden

Nært presidentpalasset sentralt i Ho Chi Minh-byen ligger den koselige restauranten Barbecue Garden, omgitt av en frodig hage. Bordene har innebygde griller der du steker kjøttet ditt selv – prøv spesialiteter som krokodille og hjort. Den prisgunstige menyen og herlige servicen gjør at opplevelsen får det lille ekstra. Du finner restauranten på hjørnet ved Nam Ky Khoi Nghia og Le Thanh Ton, Distrikt 1. Åpent 11.00-23.00, hver dag.