Oppdag Ho Chi Minh-byen

Denne livlige byen er som skapt for å gå på oppdagelsesferd. Men med store byer som kryr av mennesker kommer også spørsmålene. Når er den besta tiden på året å reise hit? Hvor skal man bo? Og hvordan er det egentlig man krysser gata i det tilsynelatende kaoset? Les våre tips om hvordan du best kan oppleve Ho Chi Minh-byen!

 Rådhuset i Ho Chi Minh-byen Rådhuset i Ho Chi Minh-byen

Saigon eller Ho Chi Minh City?

Selv om Saigon er det mest brukte navnet blant den innbyggerne i denne myldrende byen, er det formelle navnet faktisk Ho Chi Minh City. Navnet kommer fra landets leder i årene 1890 til 1969. Ho Chi Mihn, som også var grunnlegger av kommunistpartiet i Vietnam. Dog anses det mer passende å bruke det formelle navnet. Saigon er Vietnams største by når det gjelder antallet innbyggere, men er faktisk ikke landets hovedstad. Den æren går nemlig til Hanoi i Nord-Vietnam.

Den beste tiden å dra til Ho Chi Minh-byen

Lurer du på når på året det er best å dra til Ho Chi Minh-byen? Ho Chi Minh -byen har bare to sesonger: tørkeperioden og regnperioden. Det er varmt året rundt med en gjennomsnittstemperatur på 28°C. Tørkeperioden varer fra desember til april, og dette anses være den beste tiden å besøka Ho Chi Minh-byen på, selv om det da også er den varmeste perioden på året. Regnperioden varer fra mai til november og da er luftfuktigheten på sitt aller høyeste nivå med en del regn.

Gate i Ho Chi Minh-byen Mopeder er det vanligste å se i gatebildet i Ho Chi Minh-byen

En følelse av Ho Chi Minh-byen

Hvordan er egentlig Ho Chi Minh-byen som turistby? Her råder det en helt spesiell følelse, der den brokete historien hele tiden er nærværende, samtidig som modernitet og luksus har vokst frem gjennom årene. Her blandes høyhus og elegante restauranter med gatekjøkken og fiskemarkeder, der lyden de mange mopedene og lukten av nylaget mat skaper en atmosfære som man ikke finner noe annet sted. Severdighetene kommer fra ulike tidsepoker, der du kan oppdage alt fra relikvier fra 2879 f. Kr og bygninger fra den franske kolonitiden, til etterlevninger fra Vietnamkrigen som tok slutt i 1975. Ho Chi Minh-byen er en by som er som skapt for å oppdages, der det er enkelt å fylle dagene med spennende aktiviteter.

Å krysse gata i Ho Chi Minh-byen

Det er mye trafikk i Vietnam – men fremfor alt i Ho Chi Minh-byen! Gatene er proppende fulle av høylytte mopeder og skal du krysse gata gjelder det å ha is i magen. Den stående regelen for turister er å forlate fortauet i rolig takt og fortsette over i gata i samme takt uten å stoppe eller snu. De vietnamesiske førerne er nemlig vant til å kjøre rundt hinder og om du går i samme takt hele tiden så vet de hvor du er. Dog er det selvsagt alltid viktig å se i begge retninger og gjøre seg synlig. Et tips er å følge etter lokalbefolkningen som er vant i trafikken og ofte vinker med sin hatt eller paraply.


Hvor skal man bo i Ho Chi Minh-byen?

For at du så enkelt som mulig skal kunne oppdage Ho Chi Minh-byens alle severdigheter, restauranter og markeder er det bra å bo sentralt.

 

 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.