Å gjøre i Ho Chi Minh-byen

Vietnams lange historie har lagt grunnlaget for de mange severdighetene Ho Chi Minh-byen har å by på. Opplev severdigheter fra ulik tidsepoker, som relikvier fra arkeologiske utgravningsfelt og myteomspunne tempel til etterlevninger fra krigen og klaustrofobiske tunneler. Her kan du lese mer om hvilke severdigheter du ikke må gå glipp av når du er i Ho Chi Minh-byen!

Cu Chi-tunnelene i Ho Chi Minh-byen, Vietnam Cu Chi-tunnelene i Ho Chi Minh-byen, Vietnam

Krigsminne muséet

Krigsminne muséet War Remnants Museum i Saigon er en smertefull påminnelse om Vietnamkrigen som pågikk mellom 1955 og 1975. Muséet består av utstillinger med ulike temaer, som til eksempel militære kjøretøy, udetonerte bomber, grafiske krigsbilder og de så kalte "tigerburene", bur der staten holdt sine politiske fanger. War Remnants Museum er ett av Vietnams mest populære museum med rundt en halv million besøkende hvert år.

Gjenforeningspalasset

Dinh Độc Lập, Gjenforeningspalasset, også kjent som Independence Palace eller Reunification Palace, er et landemerke i Ho Chi Minh-byen og var hjemmet til Sør-Vietnams president under Vietnamkrigen. Palasset het opprinnelig "Norodom Palace" og var stedet der Vietnamkrigen ble avsluttet ved "Saigons fall" den 30. april 1975, når en Nordvietnamesisk tanks tok seg inn gjennom palassets stengsler. Nordvietnamesiske soldater heiste opp sin egen fane over presidentpalasset og Saigon skiftet deretter navn til Ho Chi Minh-byen. I november 1975, etter forhandlinger mellom Nord- og Sør-Vietnam, ble palasset omdøpt til Reunification palace - Gjenforeningspalasset. 

Cu Chi-tunnelene

Lider du ikke av klaustrofobi må du besøke de kjente Cu Chi tunnelene i Vietnam. Tunnelene er et utrolig stort underjordisk tunnelsystem som fra opprinnelig strakk seg helt fra Ho Chi Minh-byen til grensen til Kambodsja. De ble brukt av Sør-Vietnams Nasjonale befrielsesfront, FNL, for å ta kontroll over det store landsbygdsområdet rundt byen. Det velutviklede tunnelsystemet gjorde det mulig for vietnameserne angripe de amerikanske troppene i deres "sikre soner", hvilket førte til at amerikanerne led store tap. Til slutt ble området bombardert så hardt at det skulle bli kalt "jerntriangelen" i ettertid, men tunnelene klarte seg fint og kan besøkes den dag i dag.

Ho Chi Minh City Hall Ho Chi Minh City Hall

Katedralen Notre Dame

Den vakre katedralen Notre Dame er et kjent syn i Ho Chi Minh-byen og vitner om da Vietnam ble kolonisert av Frankrike i 1862. Notre Dame ble påbegynt allerede i 1863 av de franske nybyggerne og stod klart i 1880. De to fine klokketårna har en imponerende høyde på 58 meter.

Ho Chi Minh City Hall

En annen vakker bygning i Ho Chi Minh-byen er byens rådhus som ble oppført i tidsrommet 1902-1908 i en pampete fransk kolonistil. Rådhuset er dessverre ikke åpent for allmenheten, men det er et populært motiv for feriefotografier takket være den vakre fasaden. Det er spesielt vakkert om kvelden når bygningen blir belyst.

Operahuset

I hjertet av Ho Chi Minh-byen, i nærheten av Ben Tahn Market, finner du det stilige operahuset, som også er kjent som "the Municipal Theater".

Bygningen er et imponerende syn i Ho Chi Minh-byen og ble bygd i 1898 av den franske arkitekten Eugene Ferret, hvilket kan ses på den ekstravagante stilen. I den ovale salongen er det plass til 468 tilskuere med god sikt fra hvert eneste sete. Om kvelden er operahuset vakkert belyst og ser nesten ut som en gigantisk port inn til Ho Chi Minh-byen.

Postkontoret i Ho Chi Minh-byen

Postkontoret i Ho Chi Minh-byen, også kalt Ho Chi Minh City Post Office og Saigon Central Post Office, ble bygd da Vietnam var en del av det franske Indokina i begynnelsen på 1800-tallet. I dag er postkontoret en turistattraksjon der trekkplasteret er to kart som ble malt rett etter at kontoret ble bygd. Det ene er en kart over Sør-Vietnam og Kambodsja og heter "Lignes telegraphiques du Sud Vietnam et Cambodge 1892", og det andre er et kart over "store Saigon" og heter "Saigon et ses environs 1892".

Fine Arts Museum

Kunstmuseet Fine Arts Museum i Ho Chi Minh-byen stiller ut vietnamesisk kunst i som skulpturer, olje- og silkemalerier og antikk buddhistisk kunst. Her finnes også en del arkeologiske utstillinger med relikvier fra Champafolket og den arkeologiske utgravningsplassen Óc Eo. 

Mekongdeltaet i Vietnam Mekongdeltaet i Vietnam

Det historiske muséet i Ho Chi Minh-byen

Vil du lære deg mer om Vietnams lange historie skal du besøke det historiske muséet i Ho Chi Minh-byen. Muséet viser utstillinger fra alle Vietnams tidsperioder med et tidsspenn fra 2879 f. Kr til 1945. Et must for den historieinteresserte! Det historiske muséet ligger på 2 Nguyen Binh Khiem Street, Ben Nghe Ward, District 1 i Saigon, Vietnam

Mekongdeltaet

Mekongdeltaet er det stedet i sørvestre Vietnam der Mekongelva munner ut i havet via et nettverk av slyngende elver. Gå ikke glipp av en tur på elva, som er en naturopplevelse utenom det vanlige, med vaklende hus på påler, sjarmerende flytende markeder og tradisjonell husbåter. Elvene er dog ikke bare en vakker naturopplevelse, vannveiene kalles også "Vietnams riskurv", da det meste av all ris som produseres i Vietnam kommer fra nettopp Mekongdeltaet. Cirka 4,5 millioner tonn eksporteres hvert år.

Jade Emperor Pagoda

Jade Emperor Pagoda er en taoistisk pagoda som ligger på 73 Mai Thi Luu Street i Ho Chi Minh-byen. Pagoden ble bygd av det kinesiske samfunnet i 1909 for å hylle den taoistiske guden Ngoc Hoang. Dette er en av Ho Chi Minh-byens mest spektakulære templer med mengder av statuer av guddommeligheter og helter. Den sterke duften av røkelse, som kalles huong, fyller luften i Pagoden og gir en heftig følelse sammen med de enestående utskjæringene i tre.

Giac Lam Pagoda

Det sies at det buddhistiske tempelet Giac Lam er det eldste i Ho Chi Minh-byen. Tempelet ble bygd i 1744 og byr på en harmonisk atmosfære i en frodig hage. Med kinesiske tegn skrives tempelets navn 覚林寺, hvilket betyr "Feel the Woods temple". Det vakre bodhi-treet i hagen var en gave fra en munk fra Sri Lanka i 1953. For de syke og eldre er Giac Lam et kjent pilegrimsmål – det sies nemlig at når den store bronseklokka ringer så får folket svar på sina bønner.

Buu Long Pagoda i Ho Chi Minh, Vietnam Buu Long Pagoda i Ho Chi Minh, Vietnam

Buu Long Pagoda

Lett skjult i de østre delene av Ho Chi Minh-byen ligger det vakre buddhistiske tempelet Buu Long Pagoda i frodige omgivelser. Tempelet ligger i distrikt 9, vakkert til på en ås, og minner om de templene man kan se i Thailand og Myanmar. De vakre gullfargede takene og søylene sammen med de grønne trærne og fontenen er et vakkert og avslappende syn. Bak tempelet ligger den store hagen der du kan slentre omkring og der ligger det også en vegetarrestaurant om sulten skulle melde seg.

Phuoc An Hoi Quan Pagoda

En av de vakrest utsmykkede pagodaene i Ho Chi Minh-byen er Phuoc An Hoi Quan Pagoda, med en innredning som går i rødt, gull, grønt og gult. Pagoden ble bygd i 1902 og byr på vakre utsmykninger som rituelle ornament og våpen i messing og imponerende utskjæringer i tre på alter, vegger og kolonner. Til venstre ved inngangen står en statue av den hellige hesten Quan Cong, og innen man legger ut på reise skal man gi gaver til Quan Cong, stryke den over mana og ringe i klokka rundt hestens hals.

Shopping i Ho Chi Minh-byen

Er du en som liker å shoppe og lurer på hva man kan handle i Ho Chi Minh-byen? I denne livlige storbyen ligger kjøpesentrene tett og muligheten til en shoppingtur er aldri langt unna! Besøk Diamond Plaza, Eden Mall, Saigon Centre, Parkson Plaza, Saigon Square, Hung Vuong Plaza, Tax Trading Center, Vincom Center, Zen Plaza. Ja, listen er nesten uendelig. Være seg om du er ute etter merkeklær, gullsmykker, lærvarer eller tekniske duppeditter – alt kan kjøpes her. De fleste av byens shoppingsenter ligger sentralt i distrikt 1 og om du orker å bære alle posene kan du enkelt gå mellom dem. Er du ute etter en mer lokal opplevelse skal du gå til gatemarkedene der sjansen for å finne den ultimate suveniren er stor – glem ikke å prute!

Gå ikke glipp av muligheten til å gå på marked i Ho Chi Minh-byen Gå ikke glipp av muligheten til å gå på marked i Ho Chi Minh-byen

Ben Thanh Market

Den kjente markedet Ben Thanh Market ligger sentralt i distrikt 1 i Ho Chi Minh-byen og er det perfekte stedet for å kjøpe feriens suvenirer. Inne på markedet er det en rekke matboder der du kan oppdage nye matretter som du aldri har hørt om før. Gå deg vill i lokalt håndverk, ting og tang samt vietnamesisk kunst mens luften fylles av friterte nudler og grillet fisk – en mer vietnamesisk atmosfærer finnes knapt.

Tao Dan Park

I parken Tao Dan får innbyggerne en etterlengtet pause fra myldret og støyen. Disse grønne lungene inviterer til rolige spaserturer og piknik, med en svall temperatur i skyggen av de 1000 trærne som vokser her. I parken er det også tennisbaner og et basseng om du vil ta en oppfriskende dukkert. Den beste tiden å besøke Tao Dan på er om morgenen før det er blitt altfor varmt. Bare gå rundt og se på de lokale som utøver Tai Chi eller besøk det buddhistiske tempelet for en kulturell opplevelse. Noe man spesielt legger merke til i Tao Dan Park er fuglesangen – folk fra hele Ho Chi Minh-byen tar nemlig med seg sine fugler til parken så de kan øve på sine sangferdigheter.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.