Attraksjoner i London

Attraksjoner i London

I London finnes det en drøss med attraksjoner – men hvilken skal man velge? Vi har samlet våre beste tips til attraksjoner i London du burde få med deg på reisen din! 

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

1. Walk the line

En snaut 5 km lang skulpturvandring fra O2 Arena, forbi blant annet The Royal Docks og langs elven Lea til Queen Elizabeth Olympic Park. Langs ruten kan du se skulpturer av kjente kunstnere som Gary Hume, Damien Hirst og Martin Creed.  

Adresse: 7 Roach Road, Hackney Wick, London E3 2PA

2. Vandre blant tretopper

Å gå på plattformer oppe blant tretoppene er neppe det første du tenker på å gjøre i London, men det er faktisk mulig! I Kew Gardens i Richmond finner du Xstrata Treetop Walkway. Følg gangveien som snor seg mellom kastanje-, lind- og eiketrærne 18 meter over bakken, og nyt utsikten over det flotte hageanlegget.

Adresse: Åpent fra 09.30, inngang fra £9 (voksen)

Afternoon tea Afternoon tea

3. Afternoon tea

Den britiske tradisjonen med afternoon tea er en attraksjon og opplevelse som er et "must" mens du er i London! Afternoon tea er en god måte å senke pulsen på etter intens shopping eller spennende opplevelser. Blant de mest populære tradisjonelle stedene er Chesterfield Hotel og Claridge's i Mayfair, og selvsagt The Ritz på Piccadilly samt The Orangery i Kensington Palace. Fantastisk utsikt på kjøpet får du i The Shard, hjemmekoselig atmosfære kan du finne hos The Tea Rooms i Stoke Newington eller Orange Pekoe i White Hart Lane, mens te for "gentlemen" er Sanctum Soho Hotel sin vri på tradisjonen. På Victoria & Albert Museum kan du nyte teen i et overdådig lokale rikt dekorert med viktorianske fliser. 

Kjekt å vite: Serveres som regel fra klokken 14-15 i et par timer.

Tower Bridge Tower Bridge

4. Tower Bridge, med glassgulv!

Tower Bridge, det kjente landemerket, har fått glassgulv! Ved et besøk i Tower Bridge Exhibition kan du nå blant annet få innsikt i hvordan broen virker, skue utover London, og se ned på trafikken. Kanskje du også er heldig og får med deg at broen heves og senkes? Det skjer ikke daglig, men som regel noen ganger i uken.

Kjekt å vite: inngang til Tower Bridge Exhibition koster fra £9 (voksen). Åpent fra 09.30-17.30 i vinterhalvåret, og 10.00-18.00 om sommeren. Siste inngang er en halvtime før det stenger.

5. Lunsjkonsert

Legg turen til St Martin-in-the-Fields ved Trafalgar Square på en mandag, tirsdag eller fredag, og oppdag nye talenter og artister og band på vei opp. Lunsjkonsertene er gratis, og sjangrene varierer, men kvaliteten er høy. Kanskje du får et nytt favorittband?

Julemarked i London Julemarked i London

6. Somerset House

Somerset House er et kunst- og kulturhus i hjertet av London. I sommermånedene danser vannet fra ikke mindre enn 55 fontener på gårdsplassen, og om vinteren kan du stå på skøyter der. I tillegg arrangeres en rekke utstillinger, filmvisninger og mer.

7. London Dungeon

Du vet at du er skyldig, men ikke i hva. La juryen dømme deg slik du fortjener. The London Dungeon er stedet som tar deg gjennom Londons mørkere historie og legender, minus de kjedelige tingene. Om du tør, så stålsett deg for skrekkhistorie, tortur, Jack The Ripper, sykdom og nød. Hold på hodet om Henrik den 8.de dukker opp. Slapp av... det gjør ikke vondt – ikke så veldig!

8. Julemarked i London

Ingenting er så koselig som å dra på julemarked i London. Du finner mange ulike julemarkeder i London, som f.eks i Hyde Park, Southbank Centre og ved London Bridge. Julemarkedene starter vanligvis i slutten av november og varer til begynnelsen av januar. Se alle våre julemarked her.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.