London Bridge og Tower Bridge

London Bridge og Tower Bridge

Som mange andre storbyer deles London av en stor elv. De to mest velkjente broene over elven Themsen er London Bridge og Tower Bridge. London Bridge er mindre kjent av de to, mens Tower Bridge er en ikonisk bro og et av Londons mest berømte symboler og største turistattraksjon.

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Tower Bridge Tower Bridge

Tower Bridge

Spaserer du østover for London Bridge kommer du til Tower Bridge – den iøyenfallende og velkjente strukturen er vanskelig å ikke se. Denne verdensberømte broen ble bygget på slutten av 1800–tallet. Den nedre delen kan åpens for passerende båter, noe som skjer et par ganger i uken.

Broens gatenivå er åpent for biltrafikk og fotgjengere, men dersom du vil klatre opp i de to tårnene så må du gå på den øvre gangbroen. Du kan også besøke utstillingen om broens historie, Tower Bridge Exhibition. Her kan du se det viktorianske motorrommet med de gamle dampmotorene som tidligere drev broens åpningsmekanisme. Den øvre gangbroen har et glassgulv og har en fantastisk utsikt. Dersom du planlegger besøket ditt godt kan du se når broens nedre del åpner seg under dine føtter. Bestill gjerne billetter i forveien – for her kan du forvente deg mye mennesker og lange køer. Bestill billetter her

Åpningstider

Tower Bridge Exhibition åpent hver dag året rundt, utenom 24.–26. desember. Fra april til september er det åpent fra kl. 10.00–17.30, fra oktober til mars fra kl. 09.30–17.00. Nærmeste metrostasjon er Tower Hill på den nordlige siden og London Bridge på den sørlige siden. 

London Bridge

Den nåværende broen er moderne, men dette er faktisk Londons eldste bro. Frem til 1729 var London Bridge den eneste broen over Themsen i London-området. Broen har eksistert i flere versjoner på omtrent samme sted siden romertiden. Broen i middelalderen ble bygget med hus – hvor det på det meste sto 200 bygg på broen! På 1700–tallet ble husene revet for å gjøre kjørebanen bredere og for å kunne håndtere den økende trafikken. På 1800–tallet ble broen revet og den "nye" London Bridge bygget.

På 1960–tallet behøvde broen ytterligere å fornyes, og byen besluttet da å selge broen for å finansiere nybygget. Amerikaneren Robert P. McCullough kjøpte broen, som nedmonterte bit for bit og sendte det til Arizona hvor den ble oppbygd igjen i Lake Havasu City. Ifølge ryktene ble det sagt at McCullough trodde han hadde kjøpt den betydelig mer spektakulære broen Tower Bridge, noe som han selv benektet. 

Den moderne London Bridge ble bygget av betong og stål, og ble innviet i 1973. Strømmen av pendlere som går til fots over broen fra togstasjonen med samme navn mot forretningsdistriktet City sees ofte i filmer. Området på den sørlige siden av London Bridge har mange interessante steder å besøke – som for eksempel skyskraperen The Shard, som er Londons høyeste bygning. Her kan du bestille billetter til The Shard. På toppen av bygget kan du nyte en fantastisk utsikt over London. Det herlige matmarkedet Borough Market ligger også i nærheten og er vel verdt et besøk. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.